tisdag 18 september 2012

Stop loss Bob

Bob Janjuah är nära att ta sin stop loss trots att han faktiskt blivit mer övertygad om att S&P 500 kommer nå hans target på 800 (nu 1461).

Draghi och Bernanke har avslöjat sig som politiska. I Bens fall kan det leda till att republikanerna kör chicken race mot fiscal cliff och rätt över stupet.

Bob understryker att QE, LTRO och OMT varken har eller kommer bidra uthålligt positivt till tillväxt. Tvärtom visar de senaste 4 åren att utfallet kan bli uthålligt sämre tillväxt då konsumenter tvingas till mer sparande än annars.

Centralbankerna har spenderat i stort sett allt sitt förtroendekapital och om det inte funkar i vinter med nuvarande oändliga QE så är det absolut sista förtroendet också bortblåst. DET vore ett "major problem".

Demografin är negativ i Kina, Europa och USA. Åldrande befolkningar sparar mer och spenderar mindre och ger sig knappast hän åt lånefinansierad överkonsumtion.

Trots detta kommer Bob ta sin stop loss på fredag om S&P håller öer 1450. Han tror att det finns max 10% galet riskfylld uppsida då, men tvingas vara disciplinerad. I slutänden är han mer övertygad om sitt target på 800 (dvs -45%).


Kanske septemberlösen i derivat på fredag eller window dressing och flöden inför kvartalsskiftet kan ge nya highs innan det vänder. [min kommentar]

Inga kommentarer: