onsdag 6 maj 2009

ADP employment change

Förlöparen till payrolls, ADP, blev just -491k (väntat -645k), dvs väsentligt bättre. Senast var den -742k så här kan vi verkligen snacka om grönt skott. Marknaden rusar. Jag är lika nöjd, liknöjd, för det.

Jag tror ändå att det bara är fortsättningen på vad som kommer visa sig vara ett bear market rally när stimulanseffekterna dör ut och man ser att det inte fanns någon riktig efterfrågan på vare sig varor eller krediter efter regeringsåtgärderna.

5 kommentarer:

Richard Andersson sa...

Lite
vatten på din kvarn

b.hunter sa...

Bra Peter att inse ditt misstag att gå kort. Frågan är väl nu hur länge du tänker sitta vid sidan av och titta på? Du har säkert rätt i att detta är ett björnrally. Men hur länge kan det fortgå? En vecka, en månad eller ett år? Vad är problemet med att gå försiktigt lång trots din view? Det är ju bara att gå ur när det blir uppenbart att det är slut på köpare.

Richard,

Har du tänkt på att under nästan hela nedgången vi såg var så gott som alla analytiker eniga om att företagen var *lågt* värderade. Nu när priserna stiger är de flesta eniga om att det är "historiskt dyrt". Detta är naturligtvis inget specifikt beteende för aktieanalytiker. Exempelvis var "alla" som kunde någonting om olja bearish från $40 till $100. Vid $100 började åsikterna förändras och vid $130 var tvistefrågan bland analytiker hur snabbt vi skulle nå $200 ...

Ett pris är bara ett pris ...

Peter sa...

b.hunter: ett år vore jobbigt :)

...och visst är ett pris bara en siffra. Jag vill dock se mig lite som Warren Buffet, dvs jag köper saker som är billiga och säljer saker som är dyra. På riktigt, ur ett absolut perspektiv.

Jag köper inte saker bara för att andra verkar göra det. Det ger mig uthållighet om jag har fel tajming.

Att ligga kort är däremot inte möjligt att göra längre perioder om man har fel. Att stå helt utanför marknaden är dock inget problem - inte ens med kvartalsrapporter att skriva.

Att investera är som en världscup över många år - enstaka deltävlingar behöver inte betyda någonting.

Med det sagt är det inte omöjligt att jag ändå ser ljuset förr eller senare... och köper, men just nu verkar det inte sannolikt. Det kan därför, som jag skrev för några dagar sedan, vara dags för vissa av mina läsare att lämna mig åt mitt öde och gå sina egna vägar.

Aktiebloggen sa...

Peter, din blogg är bra och förtjänar helt klart mer uppmärksamhet. Din PageRank på din blogg är srämmande låga 2/10 efter så lång tid och så många inlägg du skrivit (själv har jag redan PR3 och är inte hälften så bra blogg som din). Du skrev tidigare att du hade hoppats på mer trafik till din blogg eller att du hade hoppats på mer uppmärksamhet. Är det inte på tiden att du lär dig mer om bloggande? Ett tips: Läs boken Problogger, skaffa lite inlänkar och byt till en riktig (egen) domän om du seriöst vill satsa på din blogg. Själv ska min blogg bara leva tills jag når en miljon (typ ett halvår:)) så jag struntar själv i att skaffa en egen domän för min aktieblogg. Lycka till med bloggen och dina placeringar!

Peter sa...

tack Aktiebloggen. Jag tror dock att jag gör mig bäst i skymundan tills vidare. jag är lite kluven till publicitet och vill helst inte identifieras så länge jag är aktiv. I framtiden då jag lagt ner fonden och endast placerar privat kanske jag ska blogga mer professionellt.