torsdag 28 mars 2013

Farsen fortsätter sista dagen i Q1

Marknadsfarsen fortsätter på alla håll och plan

I Cypern jublar CNBC över hur lugnt det är och att ingen bank run verkar äga rum (duh! det är ju olagligt att ta ut mer än 300 EUR)

I Kina föll börsen 3% inatt på att bankerna inte längre får lura kunderna att köpa högrisk-WMP (snarast en slags pyramidspel men som faktiskt under vissa förutsättningar kan går rätt) istället för deposits

Kopparpriset ligger relativt stilla på en halvlåg nivå (klart under 200d)

Japanska 10-åringen föll till 0,51% inatt. Ja, för det är tydligen helt riskfritt att köpa 10-åriga bonds i ett land som har dubbla Cyperns statsskuldsnivå.

Finans-CDSer tickar på uppåt i ganska snabb takt och PIIGS-CDSer följer efter men betydligt långsammare. De här två förstärker varandra pga att den enas risk förvärrrar situationen för den andra. Alltså: om bankerna försvagas så ökar risken att staten måste göra en bailout, vilket skulle förvärra statens skuldsituation och därmed lyfter CDS-spreadarna och räntan, vilket i sin tur förstör bankernas balansräknngar (eftersom de äger en massa övervärderade statsobligationer). Nu är det upp till ECB och Draghi att visa att de verkligen ska göra vad som helst för att stoppa den här processen innan euron bryts upp.

Europaindex är flat i mars, USA är upp 3%. VIXen har fallit två-tre enheter i mars och tydligen är det fortsatt riskfritt att köpa aktier... Ungefär som det var riskfritt att få 6% på sitt bankkonto i Cypern fram till för två veckor sedan.

Jag vill egentligen att det ska gå bra för folk, men just nu hoppas jag att alla som tar dum marknadsrisk, på hopp om att centralbankerna ska trolla med knäna, ska gå i personlig konkurs när verkligheten kommer ifatt.

Inga kommentarer: