måndag 4 mars 2013

Luft och bluff

Marknaden bygger på luft just nu. Därför tror jag att någon form av teknisk trendanalys kan bli avgörande för hur det går.

Fundamenta försvagas men hopp om QE och annan monetär magi håller uppe marknaden
Urbana myter om The Great Rotation från bonds till aktier får folk att tro att det är nu den riktiga uppgången ska ta fart (trots höga värderingar och begynnande recessioner)

Jag tror att låga volymer och stor inblandning av robotar ligger bakom de positiva trenderna och frånvaron av riktiga korrektioner sedan 2011.

Jag tror att om trenden vänder, mätt som glidande medelvärden, så kan en period med fallande kurser spegla den gångna perioden av stigande kurser. Nästan alla inblandade (politiker, long-onlies, hedgefonder, företagsledare) har intresse av att bevara status quo med höga eller stigande kurser för om tidvattnet vänder syns alla nakna spekulanter och deras pikanta kroppssmycken och enorma skuldtatueringar och ger extra bränsle åt nedgången. Det är därför det dröjer, men om någon liten katalysator (som Beppe Grillo i Italien eller Sequestration i USA) kan få privatsparare att minska risken i sitt sparande så kan upptrenden brytas på allvar och då vill ingen vara sist genom utgången.

Håll ögonen på t.ex. 21-dagars i S&P 500 för jag tror att det är där den viktigaste striden står. Nu är den (inkl) 1512,68 medan index är på 1513,81...

TRAN (DOW transports) kan också ge en fingervisning om riktningen, just nu långt ifrån (>1%) att bryta ned, med index på 5975,68 och 21d (inkl) på 5914,95

Inga kommentarer: