onsdag 13 mars 2013

Diverse indikatorer... lite bearish kanske

Kina -1% idag igen, nu minus 7,5% sedan årstoppen och under 50-dagars. Femårsgrafen ser inte munter ut.

Koppar kämpar med sitt 200d, men höll sig fortsatt under i natt

Euron håller 1.30 mot USD. Den kursen har nästan sett manipulerad ut de senaste veckorna, som om 1.30 är viktigt för någon. Håll ögonen på om den skulle bryta ned för det kan betyda att man på allvar blir orolig för situationen i Europa igen (Frankrikes underskott, Cyperns bailout, Greklands generalstrejk, Italiens omval). På den andra sidan finns förstås möjlighet till problem i USA och USD istället (sequestration, budgetnedskärningar, skuldtak) och på ett helt annat håll frågan om Japans monetära stimulanser och JPY.

VIXen studsade som en död katt från 11,50 till nästan 13 igår; mycket i procent men fortfarande på en sjukt låg nivå givet situationen i världen.

Guldet har fått lite fart igen. Jag är kluven. Å ena sidan tror jag på fortsatt ekonomiska problem och därmed alltmer monetära stimulanser (vilket borde gynna guld). Å andra sidan tror jag att guldet fortsatt är tillfälligt överköpt och att myndigheterna vill hålla nere priset. Just nu kan guldet bete sig som vilken belånad finansiell tillgång som helst och då vill jag köpa billigare ganska tidigt i en aktienedgång.

S&P orkade inte gå upp och orkade inte utmana sitt ATH igår. Däremot lyckades man hämta upp index från dagslägsta kl 19 till en tämligen hög nivå kl 20. Ge upp och dö snart då!

Inga kommentarer: