måndag 1 augusti 2011

Jag köper puts och säljer aktier på intradaguppstället just nu

Om det faller igen blir jag kort tack vare putsen

4 kommentarer:

Anonym sa...

Är det inte farligt att gå kort? Det kan ju så vara att det bara är tillfälligheter som har dragit ned ekonomin. Vad exakt ha fått dig att svänga om?
Samtidigt känns det som att marknaden "vill" ha ned kurserna, det bara faller utan att jag riktigt vet varför det faller så mycket.

Tyler sa...

Farligt, ja, men härligt. Visst lär det komma ett QE3 förr eller senare, men jag tror det dröjer ganska länge.

Alla stater utom Kina är skuldsatta över öronen och har helt enkelt inte råd att kompensera för nedställ (dvs ge extra bidrag för bil- och husköp, stimulera byggsektorn, stötta bankerna mm)

Investerarna verkar genomskåda att krutet är slut (negativ marknadsreaktion efter både Grekland/EFSF och USAs skuldtak) och resultatrapporterna i Europa var riktigt dåliga i Q2. Nu kan det gamla självförstärkande baissescenariot putsas upp igen.

Anonym sa...

Ja, kanske det. Men efter q2 kändes det ju faktiskt som att det vänt. Sen kom alla katastrofer på nästan en gång kändes det som och så tror många att det nu är dags för nedgång på allvar. Och det är ju inte otroligt men om vi försöker föreställa oss att inga av dessa katastrofer inträffat, hur tror du då att ekonomin hade sett ut idag?

Hade vi ändå blivt avbrutna av eurokrisen för femteelfte gången eller hade BNP pekat klart uppåt?

Missförstå mig inte, det ser ju miserabelt ut där ute, och "borde" inte gått upp (BNP). Men något slags facit är ju ÄNDÅ att det gick hyggligt ändå tills alla katastroferna inträffade.

Är det inte bättre att hoppas på Bernanke och blanka efter eventuellt uppställ?

Tyler sa...

eller så säljer man nu, försöker köpa på Bernankes QE3 när det väl kommer och säljer en bit in i den eventuella styrkan efter Bernanke