fredag 27 augusti 2010

Stark BNP i USA, Sälj

Folk köper på ett oväntat starkt tal, men de glömmer att marknaden "hoppades" på ett svagt tal som skulle tvinga Bernanke till QE. Jag tror att euforing går över inom kort - redan ikväll kanske. Just nu blåser dock marknaderna uppåt, både aktier och långa bond yields. OBS dock att 2,55% i 10-åringen fortfarande är en mycket bearish nivå, liksom t.ex. 73,50 i olja. Det här blir ett bra säljläge och jag funderar starkt på att öka på kortarna tillfälligt, till trots av vad jag sagt om att ha tillräckligt i en volatil marknad. Inga negativa trender har brutits och talen i sig (BNP, claims mm) är knappast positiva i normal bemärkelse. Jag börjar faktiskt sälja några terminer i Eurostoxx50 på 2627 här.
 
Fakta: reviderad BNP-tillväxt Q2/Q1 kom in på 2,0% i årstakt. Väntat var 1,4%. "Whisper" var allt mellan 0,3-1,3% efter den svaga handelsbalansen. Nu visade sig istället t.ex. privatkonsumtionen hålla upp på 2,0% istället för 1,6%

3 kommentarer:

Big Ben sa...

Din timing är oklanderlig !

Peter Eek sa...

Intel: alltid bra med lite stöd på nedsidan

Ben Bernanke: knappast några extraåtgärder (QE) från honom och Obama har inget utrymme kvar, eller stöd från kongressen för den delen. Att BB snackar lite mer positivt är faktiskt bara bearish för marknaden.

Stay short!

Peter sa...

AJ! Jobbig fredag kväll. Nya tag på måndag.