tisdag 10 februari 2009

Nordea gör också nyemission

Nordea gör 2,5 mdr euro i nyemission för att nå 10% Tier 1. Det här borde sätta press på Swedbank, men vi får se. Det har varit lite uppochnedvända världen på sistone, då extremt negativ utveckling i världen och nyemissioner har drivit upp kurserna istället för ned.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nu faller dow jones kraftigt så jag antar att du myser:) Vad tror du om en trendvändning uppåt för börsen snart. För mig känns det som att det börjar lukta uppåt och snart dags placera sig för en lite längre uppgångsperiod..

Anonym sa...

Hej igen. Jag är inne på ett helt annat spår. Visst skrämde första halvan av februari även mig och jag började tänka i samma banor som du, men kvällens nedgång tar bort de tankarna. Nu är jag tillbaka i mitt fundamentala baissetänk igen.

Jag kan inte komma fram till annat än att aktier måste mycket lägre innan de har bottnat på riktigt. Innan botten nås tror jag absolut på kortare och längre uppgångar och jag var lite rädd att en hade börjat i februari. nu ser det snarare ut som om vi kanske får en längre nedgångsperiod igen innan nästa försök uppåt.

Baissemarknader är mycket svåra att hantera, inte minst psykologiskt. Just när man tror sig ha förstått vad som styr rörelserna och det känns som man är i zonen så kommer en totalt oväntad vändning - som ikväll säkert ter sig för många.