onsdag 9 november 2011

Går ned till Neutral

Jag säljer av min risk, går ner till Neutral = noll marknadsexponering här. Säljer tyvärr hårt tillsammans med många andra...

5 kommentarer:

Tyler sa...

Jag säljer mer. Det kan vara helt fel, QE kan stå runt hörnet, politikerna kanske kommer överens i Europa... men nu går jag kort.

Ja, KORT. Det känns som att komma hem efter en lång utlandsvistelse.

Anonym sa...

också kort, inte jättmycket, men kort. Men nu återhämtar det sej lite. Verkar helt enkelt som om minsta motståndets väg är upp. Om inte skyhög it. ränta får mer effekt vad ska få börserna att rasa ordentligt? Känns som om börsen hålls på en konstlad hög nivå av okända krafter. Kan allt elände verkligen vara diskonterat på dessa nivåer, känns för högt?

Tyler sa...

Det är farligt att slåss mot politiker eller journalister. De sitter på makten och kan alltid squeeza de som är korta. Som blankare har man dessutom folket mot sig eftersom de flesta tycker att det är omoraliskt att tjäna pengar på nedgång.

Efter QE1 och 2 i USA följer med säkerhet QE3. UK och Japan fortsätter med sina allt större QE-program och Schweiz köper obegränsat med EUR för att försvara en låg CHF-kurs.

Politiker kommer fortsätta med alltmer desperata och aggressiva monetära åtgärder vilket ger spikar uppåt, ibland bara minuter, ibland kanske hela år eller mer. Se Nikkei index senaste 15-20 åren för vägledning.

Det kan mycket väl komma ett rejält monetärt rally innan jul. Jag trodde det så sent som igår vid soluppgången. Nu tror jag mer på att politikerna får för svårt att komma överens i närtid. De blottade strupen när italienska obligationen tilläts dra till nästan 7,50 och sedan dess har knappt några åtgärder vidtagits, men Berlusconi verkar avgå redan till helgen och oblisen har fallit till 7%.

Anonym sa...

Men räntan har troligen bara backat temporärt tror jag. Vad händer om någon italiensk politiker råkar tänka högt om skuldavskrivning, kanske berlusconi själv vill lämna avtryck innan han avgår.

Tröttnar inte marknaden snart på tron av effekterna från qe.

Verkar ju rimligt att det måste bli värre innan politikerna på allvar kommer in på banan. Men så resonerade jag innan senaste esfs och blev tagen på sängen av relativt snabba ageranden och marknaden var inte så sen med att ge tummen upp.

Är det inte troligt att vi redan är i recession, åtminstone i Europa. Vad händer om bnb börjar ticka in negativt, vad kan politikerna rimligen göra då? Känns bättre att köpa när de flesta i alla fall talar om recession, nu verkar de värsta farhågorna lagt sig.

Tyler sa...

Jag håller med. Det är därför jag ligger kort.