Zero Hedge skriver att paradoxen med tilltagande tecken på europeisk bankstress samtidigt med stigande aktiemarknad och starkare euro kan förklaras av tvingade banklikvideringar av USD-tillgångar. Sin vana trogen varnar ZH för vilken total reversal aktiemarknaden kommer göra när marknaden inser att den köpt aktier i ett risk on-scenario som i grunden bygger på risk-off och bankstress.
***
Räcker absolut inte i ren FX-växling, men ZHs take är att det inte är växlingarna i sig, utan balansen av efterfrågan i USD-swappen. Jag tror fortf inte det har någon substans, men kan ej bedöma.
***
Swapelli-swap-swap-swap.
***
Om man vill få överläget i en konversation ska man alltid prata om swappar
5 kommentarer:
Är det du som skriver det eller någon annan till dej?
Har för övrigt läst det som ZH skriver men trodde min vana trogen att det redan var diskonterat (eftersom jag fick del av det) och det var länge sen med och inte så mycket verkar ha hänt så jag är också skeptisk till deras förväntningar.
MEN, trots fortsatt turbulens så känns det som om marknaden vill upp. Det är svårt att förutsäga framtiden, men jag känner mig ganska värdelös på att förstå marknaden, för ärligt talat: även om jag så fick en kristallkula med morgondagens nyheter (förutom börsindex då) så är det tveksamt om jag ens då skulle lyckas förutse marknadsriktningen!!!
Föresten en sak till. VEM är beredd att låna ut till Italien för 6,5%! Jag tror Italien råkar ut för Grekland light och att räntorna fortsätter upp, svårt att vara positiv till aktiemarknaden när det verkar som om aktörerna reagerar i slowmotion på italiens obligationer (är aktiemarknaden bättre?)
Varannan kommentar är jag (första och sista), varannan en kollega.
Visst är marknaden konstig? Jag är dock nöjd med att hålla kvar min långposition ett tag till. Marknaden verkar vilja upp - inte minst i takt med att vi blir av med gamla regeringschefer i PIGS-länderna och vi kommer närmare QE3 i USA och någon slags penningtryckande i ECB samt bockar av temporära lösningar på stressmomenten i Europa (EFSF konstruktion, Greklands akuta besparingsbehov och utbetalningen på 8mdr EUR, Frankrikes förtroendekris och sparprogram, kapitaltäckning i banksektorn...) Ett efter ett ska problemen bockas av medan marknaden klättrar uppför orosmuren som en lämmelflock på väg mot stupet.
Kanske det, men samtidigt verkar marknaden lite väl lättad (i alla fall innan panadreou började hota med folkomröstning).
Vad händer om efsf inte funkar som tänkt, om italiens BNB bryter ihop, om räntorna fortsätter upp i alla fall, eller om nya nedgraderingshot kommer mot Frankrike, eller om det skulle bli klart att italien också behöver en haircut (varför skulle de vilja betala fullt ut?), och hur mycket är cds`ar värda efter Grekland? Det verkar ju som om djävulen har stått för regin när det gäller att skapa ett upplägg som kan bli förödande för världsekonomin (via dominoeffekter) ändå verkar marknaden sedan en tid tillbaka hamnat i nåt slags temporärt konsensus (det är nästan skrattretande att se hur löjligt hög volatilitet förbytts mot en något så när vanlig "walk-in-the-park stämning.
Det är ju ganska mycket marknaden skulle kunna plocka fram och använda mot aktier om de använder "rätt" glasögon och då verkar nivån vara viktig.
Läste paul krugman som också verkade förbryllad över alla negativa nyheter som marknaden verkar ta lätt på.
Jag håller verkligen med om att aktiemarknaden verkar vilja upp men samtidigt känns det som om ett stort orosmoln/tidvatten kommer som alla verkar medvetna om men till synes ändå inte diskonterar fullt ut. Det känns ju rätt att köpa när det ser så här mörkt ut men jag vägrar ta nedsida på ifall det skulle bli storkris i italien (vilket jag tror). Kan ZE ha en point ändå? Kan det va banklikvideringar som håller det på konstlat höga nivåer (via robotar blir det väl då)? Har vi inte redan kört upp det en del på Q3-förväntningar föresten?
Vad händer om det skulle visa sig att italien fifflat med budgeten? Hur ska då tyskar förmås putta in mer pengar. Det kanske låter konspiratoriskt, men ponera att man skulle gå igenom alla räkenskaper i detalj, skulle du sova tryggt natten innan offentliggörandet? Och nu kommer väl IMF att övervaka. Jag menar, om finns det oegentligheter så är väl sannolikheten ganska hög att det i så fall kommer fram med så mycket fokus. Osannolikt förvisso, men tänk OM det skulle hända, skulle det va början til slutet för euron? (jag tror blott några procent bom skulle kunna vara förödande)
(Grekland var väl inte helt rumsrent och rykten har funnits om spanien).
OM berlusconi o compani skulle ha möjlighet att fiffla, skulle de då gjort det? Jag tror de flesta intuitivt har nån slags uppfattning i den frågan, men har har haft möjlighet? Jag vet inte, men det hjälper ju inte att vi talar om italien och berlusconi som jag mest associerar med stark mediakontroll och en egen uppfattning om sanning.
Men vad tror du, är det sannolikt eller oroar jag mig för mycket, kanske är italiens institutioner bättre än jag befarar?
Om något av det du tar upp händer så kommer marknaden förstås falla. Det är dessutom sannolika saker du tar upp, men frågan är NÄR de inträffar och när marknaden bryr sig.
Faktum är att jag sålt nu på förmiddagen. Lagt mig neutral tills vidare pga signalen från den italienska 10årsobligationen på 6,90.
Skicka en kommentar