torsdag 4 september 2008

Riksbanken höjde räntan...

”Kritikerna rasar mot RBs räntehöjning”

Vissa aktieintresserade tror säkert att RBs beslut är avgörande för OMX idag, men sanningen är nog att det är ECB som bestämmer här också. ECB höll räntan oförändrad, men uttryckte oro över inflationen framöver och skärpte reglerna avseende tillgångar de accepterar som säkerhet från banksektorn. Båda kommentarerna innebär minskad likviditet framöver, vilket ger lägre tillväxt hos företag och lägre vinster.

Är det någon som hittar något köpvärt dessa dagar? Är det någon som har fräscha pengar de vill investera?

1 kommentar:

Prof. Dr. Hans Byström sa...

bra kommentar! det räcker ju att titta på SVTs text-TV sida 226 för att se att alla index (från hela världen) föll med mer än 2%. Riksbanken får skulden för mkt dessa dagar men den kan väl inte beskyllas för att DJIA faller med 2.5% ??
Jag läser mellan raderna att du inte är lika negativt inställd till räntehöjningen som resten av den (publika) bankintelligentsian. jag kan bara instämma. börjar bli mkt troett på dessa bankekonomer som försöker tala ner räntan, fastighetsmäklare som försöker prata upp huspriser etc. Fattar inte TV-kanalerna hur biased deras sändningar är?? Jag har slutat läsa svenska tidningar, ska jag vara tvungen att sluta titta på svensk TV med?