tisdag 8 april 2008

Nytt dumt om sexköp

SvD idag: "Sexköpslagen ska skärpas. Det anser advokat Claes Borgström (s)".

Enligt honom är det ett övergrepp att betala en kvinna för sex (eller en man få man förmoda, eftersom han är jämställdhetstalesman). Han borde se den nya TV-serien baserad på boken Belle du jour, som handlar om en lyxprostituerad som gillar sitt jobb.

Jag menar att man absolut inte måste gilla sitt jobb för att det ska vara ok, utan så länge man åtminstone själv valt sitt jobb efter att ha balanserat fördelar (pengar, arbetskamrater) mot nackdelar (mindre fritid mm) borde alla jobb vara tillåtna. Det är knappast särskilt kul att jobba som taxichaufför, städare, undersköterska eller liknande heller. Man gör det för pengarna, som ett pro. Varför Borgström vill skärpa straffet för ett oskadligt ömsesidigt avtal mellan två vuxna människor är för mig ofattbart. Nästa steg är väl att förbjuda betalning för taxiresor.

ja, ja, ja, trafficking pafficking.. bla bla bla. MEN det är INTE det det handlar om här. Det handlar om en frivillig tjänst mot betalning. Det är inte konstigare än städning och absolut inte mer förnedrande heller.

Inga kommentarer: