tisdag 17 juli 2012

Det viktigaste är detaljhandeln i USA och den är svag.

Igår:
 
ännu en svag detaljhandelssiffra i USA. USA bygger på konsumtion och om konsumenterna slutar spela spelet då är recessionen ett faktum. Detaljhandeln försvagades för tredje månaden i rad trots kraftigt stigande konsumentkrediter. Uppenbarligen behövs krediterna till annat än konsumtion, som tex till att täppa till andra hål i hushållskassan när man inte har tillräckligt med jobb.
 
IMF och Goldman sänkte sina tillväxtprognoser (gs sänkte USAs Q2 2012 till 1,1% txt, IMF sänkte hela världen.). IMF tror emellertid fortfarande på 3,5% global tillväxt 2012 och en acceleration till 3,9% 2013. Då antar man att USA accelererar till 2,3% 2013 trots fiscal cliff mm. Man undrar vad de röker på IMF och hur de ska förklara sig när facit finns för 2012 och 2013...
 
Några rapporter: Sage varnar för svaghet i Europa, ZTE föll 17% på svaga investeringar i Kina, MSFT presenterade Office 2013 för touch och cloud. SHBs rapport idag var klart svagare än SEB igår. Särskilt räntenettot i Sverige var svagt -3% QoQ.
 
idag:
 
US Beige Book och Bernankes "testimony". Efter den senaste tidens svaga statistik hoppas marknaden på signaler om QE3 eller liknande. Jag tror det kommer vissa "hints" om lättnader, men för vaga för att marknaden ska hållas nöjd på dagens höga nivåer.
 

Inga kommentarer: