fredag 27 juli 2012

Cirkusen fortsätter

Igår sa Draghi "...whatever it takes..Believe me, it will be enough."

Idag passar Le Monde på att säga, som om det var ett faktum, att "ECB förbereder köp av Spanska och Italienska obligationer"

Bundesbank kontrar då med att "den inte har ändrat syn på obligationsköp och att de inte heller kan ge bailoutfonden bankstatus eftersom det strider mot EU-fördraget om finansiering av stater"

Då kommer Le Monde tillbaka med att "Hollande och Merkel ska ha telefonkonferens kl 13"

Under tiden drar marknaden vidare uppåt utan andra konkreta nyheter än att Tyskland till att börja med ignorerar utspelen och därefter dementerar dem.

Jag håller med om att signalerna är likartade de som föregått tidigare QE, tex USAs QE2, men jag förstår ändå inte vad som skulle vara game changing med obligationsköp. Underskotten måste fortfarande åtgärdas, recessionen är ändå ett faktum, vinstprognoserna är ändå för höga. Och det var knappast så att en euroexit var inprisad på något sätt. Tvärtom så var mer QE åtminstone delvis redan diskonterat.

1 kommentar:

Tyler sa...

Tydligen var Spanien en hårsmån från att begära en bailout på 300bn tidigare i veckan och Tyskland sa nej. Det var därför Draghi var tvungen att göra något, vadsomhelst.