onsdag 28 oktober 2009

Jag köper Swedbank

Nu lyfter jag på sittfläsket och tar fram händerna för första gången på länge. Jag köper lite Swedbank på dagens nedställ - inte tillräckligt för att direkt ändra min totalexponering i portföljen, men tillräckligt för att kännas.

Jag stirrar balterna i vitögat, utmanar IMF, langar upp 56,45 kr per aktie och hoppas jag tänkt rätt om räntenetton, kreditförluster, räntebanan och inte minst andra placerares vilja att värdera Swedbank lite mer likt andra banker när det värsta är över om något år.

6 kommentarer:

Anonym sa...

"om något år"??
Hur var det nu med din långsiktiga inställning, är inte den starkt baisse? Jag trodde att du satt med fingret på triggern för att byta till björn inom den närmsta tiden.
/Richard

Peter Eek sa...

Fingret är där, men inte förrän tiden är inne. Och det är skillnad på enstaka aktier och totalindex. Därav den skenbara diskrepansen.

Jag hoppas förstås få rätt i Swedbank inom någon månad, men kanske måste vänta 9 månader... eller varför inte 12 innan jag säljer.

I index tror jag vi toppar i mars, men det kan ju lika gärna bli i september... eller redan ha hänt (hemska tanke!).

Master plan är dock att köpa mer i pågående nedställ och sälja under våren för att förbereda storbaissen. Det är korrekt uppfattat.

Anonym sa...

Det går fort i den fundamentala världen (ofta mycket snabbare än i den tekniska....) Här gäller det att hänga med i svängarna. Svindyr på 43, men ganska billig på nu på 56 några månader senare


"Visst, KÖP, gör det! Jag blir förbannad idag, men jag ska dansa på din grav imorgon. "

Verkar som köparna hade rätt i våras

Vi tycker om dig ändå Peter!

Peter Eek sa...

*skratt*

Det jobbiga med en blogg är att allt hängs ut. Då krävs det mental styrka för att ändra sig. Jag trodde aldrig att Swedbank skulle kunna ta in så mycket pengar till så höga kurser, att centralbankerna skulle ge så mycket stöd så länge, att IMF och Lettland skulle strida så hårt för att hålla valutan osv.

Visst hade jag fel. Inga konstigheter.

Anonym sa...

Nåja, du är ju ganska duktig och bloggen är kanon!

Du är ursäktad :) OCH modig som håller dig kvar på tjuren. Lite spännande är det allt just nu.

Egon sa...

Pling pling pling var det ja...