måndag 5 oktober 2009

ISM för tjänster


Tjänstesektorn hänger i och jag också.
Marknaden skickades först upp och sen ner under de tio minuter som gått sedan statistiken presenterades. ISM non manufacturing september kom alltså in på 50,9 (augusti 48,4) och förväntat 50,0. Delkomponenterna var lite blandade (prices - , orders +), men totalt sett torde det här vara rätt bra för marknaden och sentimentet.
Jag hänger kvar vid mina longs...

5 kommentarer:

lue sa...

Hej Peter...Kanske inte detta är ett inlägg på ditt senaste inlägg. Jag har följt din blogg som en ren novis till börshaj....Jag skulle vilja höra med dig om bolåneräntan...Vad ser du som möjlig stigning och tak på räntan? Det kan ju inte sjunka mer än vad det ligger på nu(1,27%)
Ser fram emot dina tankar och funderingar ang detta.
Tack¨på förhand
Lue

Peter Eek sa...

Hej Lue, jag skrev lite om räntor den 30 april 2009 (http://frianyheter.blogspot.com/2009/04/ska-man-binda-rantan.html) som kanske är intressant i sammanhanget.

Jag tror att styrräntan inom några år ska upp till en "normal" nivå ungefär i höjd med nominell BNP-tillväxt.

Det skulle kunna vara omkring 4 procent och att den rörliga bolåneräntan då är omkring 5 procent.

Det som talar för detta är 100 års historik. Det som talar emot det är att många helt enkelt inte har råd med 3-4x så höga räntekostnader och därför kommer regering och riksbank göra allt de rimligen kan för att undvika det.

I mitt inlägg från 30 april pratar jag om ett trots allt rimligt värstascenario på 12-15% i bolåneränta, men läs hellre hela inlägget för att få en bättre bild av det hela.

Du kan också klicka på mina etiketter RÄNTOR respektive HUSPRISER som har ett tiotal inlägg vardera om du är intresserad av mina funderingar vid olika perioder kring dessa ämnen.

Just nu är jag mycket mer positiv till huspriser än jag varit på länge, liksom jag är till börsen och alltihop beror på att jag tror att vi får onormalt låga räntor relativt länge.... men ändå boräntor på 3-4% inom ett par år och absolut inte lägre än idag.

Adtraction sa...

Hej,

Vill tipsa om Akelius Spar som ger 175kr/sale, men vi vill gärna ha med dig så om du ansluter dig nu kommer du direkt till segment 1 som ger 200kr/sale.

Vet du inte hur du kommer igång med att lägga upp reklamen? Kolla då in detta inlägg: http://blogg.adtraction.com/kom-igang-pa-fem-minuter
och för att tjäna mer pengar läs detta:
http://blogg.adtraction.com/annonsera-effektivare-pa-din-blogg

Du registrerar dig som affiliate här på http://www.adtraction.com

Något intressant för er är Cleanlink. Vilket betyder att ni kan länka, och få betalt när det generar försäljningar. Ni behöver alltså inte ha några spårningskoder i länkarna. Mer om detta hittar du här: http://www.adtraction.com/affiliates.jsp

Vänligen,

Malte

lue sa...

Tack Peter
Jag ska lusläsa lite mer nu.... Jag fick ett råd att kolla upp räntorna med någon och då kom jag att tänka på dig...Ser fram emot dina inlägg

Peter Eek sa...

Jag ger gärna mina synpunkter när någon frågar. Välkommen.