onsdag 29 juli 2009

Gula skott?

Varningsskott från Asien: kopparlagren stiger hos LME för första gången på länge och det tolkas som att Kina har köpt tillräckligt för tillfället. Kopparpriset faller 2,5% idag och är ned 4,5% sedan igår lunch. Det är inte en ovanlig rörelse, men skulle kunna vara början på något större. Det är dock för tidigt att dra några slutsatser redan nu.

Shanghaiindex i Kina föll som mest 7,7% till 20 över 8 i morse, men har sedan studsat upp några procent. Fortfarande ned 5% dock. Under det senaste dygnet har Australien pratat om att höja räntan, Indien att de måste fundera på att minska stimulanserna pga begynnande inflation (5%) i mat och energi och även Vietnam och Korea sänder ut liknande signaler.

BP varnade igår för att den ekonomiska återhämtningen inte på något sätt är säker och att den kommer bli utdragen.

Europaterminen har börjat dagen svagt efter vad som såg ut att vara en återhämtning i USA efter Europas stängning nu bara ser ut som ett dödsryck. USA-terminen ser rent skrämmande svag ut på några dagars sikt, men så fort jag höjer blicken kan jag konstatera att upptrenden inte på något sätt är bruten och att vi helt enkelt bara verkar konsolidera ett överköpt läge.

Jag tror inte riktigt ännu att vi har sett vändningen nedåt, varför jag avvaktar med att gå upp mot fullt negativ position. Men visst är det frestande…

2 kommentarer:

Anonym sa...

När det väl vänder ner vilka är dina topp blankningskandidater på OMXS? Fortsatt bank?

Peter Eek sa...

och verkstad och då har vi i stort sett tagit hela OMX :)