fredag 25 mars 2011

Funderar stilla på att minska risken

Jag har några fantastiska veckor bakom mig, så bra att det senaste årets missöden är i stort sett glömda. Jag är fortsatt benägen att vara ganska lång, men börjar fundera på att i alla fall minska risken något från maxlång.

Å ena sidan öser det negativa nyheter över världen: Fukushima uppgraderat till level 6 och konstruktionsfel uppdagat i reaktorhöljet, Portugals PM slutar (väntat), USAs husförsäljning på all time low (finns bara data till 1963 då befolkningen dessutom bara var 60% av vad den är nu), jordbävningarna fortsätter att rulla in (6,9 utanför Burma och Thailand), svagare PMI i Tyskland, läget i Mellanöstern oklart - när ger sig Gadaffi och hur stökigt blir det i övriga MENA?), kreditnedgraderingar av banker och länder fortsätter (Spanien, portugal), Beslut om krispengar i Europa (fonden på 250-440 mdr EUR) uppskjutet, PIGS bond yields fortsätter att stiga (Irl 10,06%, Port 7,77%, Grek 12,6%, Spa 5,2%, Ital 4,78%)

Å andra sidan verkar börsen inte bry sig om nyheterna (och euron går starkt) och det finns faktiskt några ljuspunkter: Stark PMI i Kina, bra rapport från Oracle, stark IFO, USA har "brutit upp" genom några tekniska nivåer... ja, det kanske var det :)

Det riktigt positiva är att läget knappast kan bli sämre, men visst är det obehagligt att ligga maxlång på så svaga premisser

Eurostoxx50 juniterminen 2845 (spot/cash 2920), Brent maj (olja) 115,6 nära highs. Jag kör vidare och hoppas gå ännu nöjdare in i den här helgen än förra. Avvaktar med eventuell riskminskning. Greed over Fear.

Inga kommentarer: