onsdag 16 mars 2011

Köper mer

Jag följer med trenden och köper här. Går halvlång.
 
Det har funkat förr att köpa på den här typen av bottnar, även om just jag sällan brukar vara med på tåget. Det börjar lugna ned sig i mellanöstern (Khadaffi vinner) och Japankatastrofen är på sitt sannolika max.
 
Nu är strategin att rida en skakig börs uppåt, bestiga en wall of worry med efterskalv i Japan, städarbete kring reaktorhaverierna och uppblossande strider i mellanöstern, men mot en bakgrund av starkare ekonomiska data (även om BNP i efterhand inte betyder något för börsen). Går det upp 10-15% kan det vara dags att titta på Stora Björn igen. Big Dipper. Sälj i maj och säg haj, haj?

3 kommentarer:

Peter Eek sa...

2 timmar senare sätter jag kaffet i halsen... Negativ utveckling avseende de japanska reaktorhaverierna skrämmer börsen igen.

Det ska inte vara för lätt :)

Peter Eek sa...

Ytterligare sex timmar senare kommer nästa "bomb" i form av ett ogenomtänkt kärnkraftsuttalande av nån EU-tyckare. Det ska som sagt inte vara för lätt

Jag tror det snart studsar upp och köper lite till här.

Peter Eek sa...

Diverse kk-rubriker kablas ut lite då och då senaste timmen:

•EU Energy Chief says possible catastrophic events in next hours
•EU's Energy chief says situation at Japan nuclear plant is out of control
•IAEA sasy Japanese authorities have reported concerns about condition of spent nuclear fuel pool at Fukushima Daiichi units 3 and 4
•IAEA Head:Situation At Fukushima Plant Very Serious

Marknaden handlar slaviskt och paniskt i rytm med uttalandena.

Jag talar alltid i egen bok och nu är jag lång och tycker att uttalandena är meningslösa (favorituttryck).

Ingen frågar sig ens VAD SOM MENAS med en allvarlig härdsmälta, vad det kan leda till. Är det en evakuering av Tokyo man räds? Det är oerhört osannolikt och inte värt att räkna på i min bok.

Kan det bli droppen som knäcker skuldkrisen, välter första dominobrickan, startar Stora Björn? Ja, kanske. Vad som helst kan göra det, men jag tror inte att det är dags just nu.