onsdag 5 augusti 2009

Mår dåligt, måste ta beslut

Jag vet (tror) att jag måste och borde ta ett beslut om att köpa nu. Jag borde gå neutral eller kanske t.o.m. lite taktiskt lång. Det finns gränser även för mina kunder dessa dagar.

Regeringar och centralbanker världen över har helt enkelt bestämt sig för att köra en vända till av det här suga-ut-den-lilla-människan-spelet för att befästa sina och och alla andra i den styrande och tillgångsägande klassens positioner. Tryck pengar, låtsas rädda banksystemet och insatta medel för den lilla människans skull, men i själva verket ser man till att just tillgångsägarna inte ska förlora en krona, att politikerna får ha kvar makten och att mannen på gatan pressas av arbetslöshet, låglönearbete och högre priser på framför allt tillgångar, men även mat, kläder och bensin.

Ja, jag är sur och känner mig dum och frånåkt. Jag tror fortfarande att det kommer en rejäl rekyl nedåt snart, att stimulanspaket och låga räntor nästan nått vägs ände och att framtidens aktimarknad blir än mer volatil än vi vant oss vid. Jag har bara inte orken att ligga kort till jag får rätt. Stimulanspaketen går in i sin sweet spot, makrotal blir skenbart positiva och alla vill vara med på tåget. Jag och andra dumskallar med mig ska till slut in i marknaden - vissa för att S&P passerat 1000...

Just nu är jag dummast i marknaden - sist in, med dumstrut och åsneöron, men det känns som om jag måste.

Jag vänder således trejden från häromdagen och går lite lite lång istället. Schizofrent, nästan oansvarigt, men, hey, även om jag har mina principer så när de inte funkar har jag andra.

2 kommentarer:

Aktieblogg sa...

Själv gick jag precis all in i säljisar. Superkort alltså. Visst ska vi upp 10% är jag rökt men jag tror detta är den stora kroppsfinten. Nu vänder det ner :)

Peter Eek sa...

Jag vet inte om jag ska hoppas att du har rätt eller att jag just har gjort rätt. Dåligt mår jag i alla fall - ett tecken?