onsdag 3 november 2010

Inför Fed och QE2: A) extremt välflaggat och välkänt B) extremt stort event C) har redan gått starkt inför

2 kommentarer:

Peter Eek sa...

Vad gör man inför Fed ikväll? Själva eventet och sannolikt utfall är extremt välflaggat. Fed självt har sett till att inte kunna överraska negativt. Kan man då överraska positivt när aktier redan stigit så mycket och utgången är så välkänd?

Samtidigt är själva tillfället det största på länge och alla vet ju att det har gått upp mycket så man kan se orsaker att tro att en del sparat på krutet eller minskat positionerna inför själva beslutet och därmed har ammo att skjuta med när osäkerheten är ur vägen.

I efterhand kan alla säga att det ju var uppenbart att det skulle upp/ner, men just nu är det INTE det.

Min kristallkula är trasig och jag ser det som ett rent 50/50-event. Jag tror att jag kommer neutralisera portföljen inför ikväll, men har inte riktigt bestämt mig. Om jag nu har legat kort nästan hela vägen upp, ska jag då verkligen ge upp trejden precis inför själva händelsen? Å andra sidan är det knappast smart att singla slant med pengarna inför ett genuint osäkert event.

Å tredje sidan är hela grejen så dum att jag har svårt att finna ord. "Trycka pengar" för att rädda ekonomin som tyngs under en skuldbörda som kan spåras till just penningtryckande.

Peter Eek sa...

Jag ger upp: reaktionen på Fed blev inte vad jag hade hoppats. Idag kommer jag sannolikt köpa till neutral och sen antagligen vidare upp på långsidan.