tisdag 15 september 2009

ZEW

Det surnar till lite på börsen efter ZEW kl 10:30. Både outlook och current förbättrades väsentligt, men inte lika mycket som väntat. Just nu räcker det för att ge en liten nedgång. Det är mycket positivt redan diskonterat i aktiekurserna... uppenbarligen.

Europaindex är nu ned 1% sen terminsstarten kl 8 i morse (börjar högt och slutar lågt?), men i ljuset av återhämtningen i går är det inget att hetsa upp sig över. Jag tycker att det vore naturligt med en liten rekyl eller sidledes fas någon vecka eller två. Å andra sidan har kurserna legat på samma nivå 5-6 handelsdagar redan och är bara på samma nivå som sista veckan i augusti.

Jag ligger redo för fortsatt uppgång och har inga planer på att ändra det, nyfrälst bull som jag är efter en tuff sommar på björnsidan. Bakgrunden till min positiva syn på aktier i dagsläget är att ekonomin är lagom svag och bolagsvinsterna lagom starka, vilket ger en kombination av fortsatt låga styrräntor och förhoppningsvis långräntor samtidigt som vinsterna överraskar på uppsidan. Alltså: köp på alla nedställ.

Inga kommentarer: