fredag 25 juli 2008

Angående fetas arbetsförmåga

En artikel i Di om en undersökning som visar att feta har lägre lön, gör sämre karriär och lättare får sparken fick mig att skriva följande kommentarer


Arbetsgivarna gör så gott de kan
2008-07-25 10:08
Varför inte överlåta affärsbeslut till arbetsgivarna? De gör säkert sitt bästa för att driva företaget så effektivt som möjligt.Om det har lett till att tjockisar gör sämre karriär så beror det på personalchefernas försök att göra sitt jobb på bästa sätt. Om cheferna på något sätt har gjort "fel" finns det alltså massa högeffektiva fetton därute (och sannolikt kvinnor och nysvenskar också) som smartare företag borde anställa eller som själva kan gå ihop och starta företag.Det är upp till var och en att bevisa sitt värde och en del i det kan vara att vårda sin klädsel, kropp och komma i tid och osvettig till anställningsintervjun eller arbetet. Om en supereffektiv invandrarkvinna på 200 kg misslyckas med detta kan hon säkert lyckas som egenföretagare istället.


Man kanske inte bara tittar på vikten...
2008-07-25 12:46
...eller kanske ännu hellre väga in alla faktorer som kan tänkas påverka prestationen på just det jobbet. Kanske t.o.m. utgå från att den personalansvarige gör just detta och då väger in social dynamik, mental styrka, anpassningsförmåga, utblidning, disciplin, smidighet, intelligens osv...och om marknaden misslyckas så kan väl de som hamnar utanför eller du som säger att marknaden misslyckas starta ett företag för dessa kompetenta men missförstådda. Ja, just det ja "Blatteförmedlingen" finns ju redan och går lysande.

Inga kommentarer: