fredag 2 maj 2008

Payrolls bättre än väntat. Låg arbetslöshet

Aktiemarknaderna skuttar glatt uppåt efter sysselsättningsstatistiken i USA. Antalet anställda krymper (dock mindre än väntat) men arbetslösheten minskar.

Nu är baissen över, är placerarnas dom. Det hände aldrig något, mer än typ 1000 mdr USD i förluster på dåliga huslån (mindre än hälften redovisat än så länge). I övrigt är världen precis som innan den s.k. finanskrisen: inga efterdyningar, inga dominoeffekter, ingen påverkan på köplust, lånevilja och utlåningsvilja... Företagens vinster ska växa, inflationen anses under kontroll, konsumenter har pengar över efter energi-, boende- och matkostnader.

Jag tror inte på det här, men vad spelar det för roll när aktiekurserna rusar?

1 kommentar:

Prof. Dr. Hans Byström sa...

hej!
det är alltid intressanta tider på marknaden. så även just nu. marknaderna runt om har återhämtat sig signifikant sedan botten och frågan är om det är dags att blanka? jag håller ju med dig, som du borde veta vid det här laget, och tror den verkliga ekonomin kommer att gå in i väggen snart. Då kan ju rimligen inte aktiekurserna fortsätta upp. Eller?

Guldet börjar också bli mer intressant nu. framförallt för stagflationsnissar som jag själv. när tror du det är dags att köpa? Vid 700?

väl mött,
Hans