söndag 18 maj 2008

Jag saknar inspiration

Jag saknar saker som berör mig, händelser att kommentera. Jag imponeras av vissa bloggare som alltid har nya saker att säga eller orkar uttrycka samma åsikter på ett nytt sätt. Bloggare som Johan Norberg, Mattias Svensson, Germaniakillarna osv. T.om. en del socialistiska bloggare förtjänar beröm för sin iver, nit och fantasi när det gäller att förvanska sanningen till röd favör.

Själv sitter jag stillatigande och ser jordbävningar i Kina, stormar i Burma, galopperande inflation i Zimbabwe och embryon till detsamma i Baltikum och Island utan att röra en tangent. På marknaderna fortsätter farsen och i populärkulturen syns ständigt nya vinklingar på gamla idéer.

Vad sägs t.ex. om Madonna och Justin Timberlake? För sisådär 20-25 år sen var Madonna en lönnfet popdebutant och långt senare var Justin en töntig yngling i ett pojkband. Nu är de king and queen of pop (om Inte Michael Jackson opponerar sig förstås) tillsammans, regisserade av diverse rapartister och -producenter, eftersom de själva har tappat gnistan.

Eller vad tycker ni om realitysåpan "Celebrity Rehab" där riktiga B-kändisar i stil med Surreal Life har lagts in på drogrehabilitering tillsammans. Bland deltagarna finns birollsinnehavaren bredvid John Travolta i filmen Grease, porrstjärnan Mary Carey, sångaren i Crazy Town (kommer ni ihåg låten "Butterfly" där sångaren framför rockrapen täckt av tatueringar och piercingar, ackompagnerad av en Van Gogh-inspirerad färgglad video?), bodybuildern och skådespelaren Chyna och några till low-lifes.

Inga kommentarer: