måndag 12 december 2011

Tre dagar i Europa

Vansinnet fortsätter.
 
Just nu verkar börsen falla pga nedgraderingar av försäkringsbolag, vilket ALLA visste skulle komma i samband med nedgradering av länder och banker. Nu tror inte jag att det är just därför det faller, utan att det konstiga var uppstället i fredags. Det hindrar dock inte känslan av galenskap när marknaden rör sig så här mycket och snabbt varje dag, månad efter månad.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med, samtidigt känns börsen stark givet de negativa nyhetsflödet. Hur agerar du efter nedstället i måndags? Ligger du kvar max?-kort?

Tyler sa...

Ja, maxkort fortfarande.

Jag kan verkligen tänka mig att det inte är det smartaste draget jag kan göra med tanke på varannandagsmarknaden som gällt de senaste månaderna, men jag vill ändå ge nedsidan chansen på allvar.

Anonym sa...

Men vad konkret tror du kan få ned börsen mer än 10%. Vi har ju provat klart lägre nivåer åtminstone två gånger sedan i somras. Vad jag menar är: tror du att börsen helt plötsligt bara kan bestämma sig för att tokdyka, eller tror du det måste till nåt konkret, typ en serie bankkrascher etc (inte för att risker saknas, men jag tror tex inte på krasch för euron)

Tyler sa...

Det föll 2,7% mellan 16:00 och 21:30 igår kväll utan någon direkt nyhet. Tre såna rörelser till så blir summan 10%.

Som det är nu tror jag att det finns tillräckligt med negativ materia. Det är hoppet om att stödåtgärderna ska fungera som måste dö bara.

-10% från just NU (8:52) tar inte ens Eurostoxx50 till septemberlägsta och det kan vi alltid testa bara rent tekniskt - särskilt givet den höga volatiliteten senaste året.

För att gå djupare än så måste nog prognoserna om kraftigt fallande bolagsvinster visa sig stämma. Det får vi se hur det blir med under första halvåret 2012.

Anonym sa...

ok, tror att många svenska bolag har ohållbart höga vinster.