torsdag 8 december 2011

Tokmarknaden fortsätter, upp 2% på välrepeterade åtgärder från centralbankerna

ECB och BoE gjorde som väntat: -25p respektive oförändrad ränta. Ingen extra QE från BoE, men ECB minskar kraven på säkerheter för lån hos ECB samt erbjuder billiga 3-årslån till fixerad ränta mot dessa säkerheter. Marknaden drog nästan 2% direkt. Ofattbart…, men jag tror inte att det håller särskilt länge. Bollen ligger hos Merkel, Sarkozy, Urpilainen mfl.

5 kommentarer:

Tyler sa...

En kvart senare och marknaden har fallit mer än 2,5%. Korrekt, men galet.

ECB vägrar köpa bonds helt enkelt. Vågar du tro att de gör det i nästa runda istället eller säljer du också nu?

Tyler sa...

Fredag 09:23. Marknaden är upp 2% från botten på morgonen. Alla som är långa kan jubla nu!

Anonym sa...

Jag tror inte nödvändigtvis att de köper bonds i grandios skala, men tror fortfarande på nån typ av fiskal överenskommelse (tex LÖFTE om eurobonds, även om det sannolikt tar tid att införa, tror oppositionen i tyskland goes along till slut och att FDP marginaliseras). Är alltså mer optimistisk efter (senaste) nedgången men ökar "kort"-delen, men inte pga ökad risk för utebliven ecb-intervention utan för att börsen gått upp i det sistone. Men tar inga stora nettopositioner, tycker det är svårt med så många olika saker att väga mot varandra. Men ecb väger tyngst tycker jag, och jag tror att dom finns där i slutändan på ett eller annat sätt, om dom så måsta kasta heliga fördraget dit pepparn växer.

Men helt otroligt att inte marknaden kan bestämma sig. varför vände det upp nu då? Föresten är jag orolig över det du tipsade om med MF och shadow-utlåningen. Känns fortfarande som att marknaden tror/vill tro att man kan lappa och
laga utan att skeppet till slut tar in vatten. Suck, gillar inte att vara svagt "optimistisk" i en sån här situation men rädslan för ecb dominerar hos mig, den är "damen" i schacket, esfs "insnöade" torn, och statistiken bönder och med tanke på hur mycket pengar bolagen, i alla fall för tillfället, drar in så tycker jag att jag måste ha synnerligen goda skäl för att gå ordentligt nettokort (för att övervinna "vinst-gravitationen uppåt" och med eventuellt ecb bakom hörnet tycker jag inte att jag har det.

Tyler sa...

OK. Jag håller med om att ECB är nyckeln just nu. OM de trycker pengar så går marknaden upp ett tag (och sen blir det ännu värre).

Jag tror dock inte att ECB kommer ge sig. Därför är jag i det närmaste maxkort.

Tyler sa...

kl 12:05. Plus 3,2% nu. Rena haussen... Man KAN fråga sig varför, men det gör jag inte. Jag konstaterar bara att "det går upp och det går ner"