torsdag 20 maj 2010

Stark morgon. Köpläge?

Inga nyheter, men allt går bättre idag utom kanske LOIS som är upp 6% till över 25 igen. Euron är starkare mot USD, europeiska aktier är upp 1,5%, koppar är upp 3%, oljan över 70 igen osv. Kina stängde dock på minus efter ett försök uppåt i början av handeln.

Vad gör man nu då? Köper (vi är ju "långt ner")? Eller säljer (trenden är ju negativ så en tillfällig studs är ett bra läge)?

Jag håller mig i lägret för mycket negativa men mycket försiktiga och ligger kvar med ca 1/4 nettokort portfölj. En sån här liten rekyl (det har dock bara gått en timme och kan bli mycket mer...) varken skadar eller skrämmer mig. Snarare tycker jag att alla problem kvarstår och marknaden har inte haft sin riktiga urblåsning nedåt för att markera digniteten av de ekonomiska svårigheterna.

Sälj nu (9.58)

9 kommentarer:

Anonym sa...

Innebär det att du står med ena foten i negativa och ena i positiva lägret och följdaktligen går lång på nästa kapitulationsdag utan ny egentlig info?

R sa...

Vad tror ni, vågar man ligga kort över helgen eller finns det risk att politikerna hittar på nånting nytt så vi får en short squeeze liknande den tidigare?

spearowitz sa...

denna bloggen blir bara roligare och roligare.

Peter Eek sa...

Inget är lika kul som din blogg Spearowitz, men jag försöker så gott jag kan.

Jag köpte faktiskt inför helgen så jag ligger omkring 1/4 lång nu. Jag tror det har bottnat för den här gången. Jag tror dock inte på några nya paket i helgen, men det har helt enkelt fallit för mycket för snabbt utan ny information. För varje dag som går närmar vi oss också Q2-rapporterna som lär bli riktigt starka (igen)

egon sa...

Tack!

Har Du nån ETA på förstatligandet på SWEDBANK?

Peter Eek sa...

Ingen ETA alls på det. Det kommer inte hända. Staten gör vad som helst för att undvika en konkurs eller förstatligande av svenska banker. Hellre skänker politikerna bort skattepengar om och om igen än står som ägare av en bank (utom Ohly förstås).

Innan den här krisen och särskilt efter Lehmankonkursen trodde jag att man lärt sig sin läxa vad gäller moral hazard och att konkurser är bra för systemet, men snarare blev det så att politikerna bestämde sig för "aldrig igen" efter Lehman, snarare än "bra, nu lär sig folk att risk har två sidor". Jag hade inte räknat med så oansvarigt beteende.

Jag tror fortfarande på en större skuldkris, stigande räntor, fallande företagsvinster och lägre multiplar samt förstås kreditförluster för bankerna. Jag tror numera dock att det dröjer några kvartal innan det blir aktuellt med kraftigt fallande aktiekurser igen och jag tror framför allt inte att bankerna förstatligas eller tillåts gå omkull.

egon//spear sa...

Jaha, Du har ändrat Dig alltså.

Peter Eek sa...

Självklart Sickan. Varför skulle jag inte ändra mig? Om man inte kan ändra sig är man ingen investerare, åtminstone ingen särskilt smart sådan.

Grejen med världen är att den är oförutsägbar, fråga Taleb (Black Swan) t.ex.

spear sa...

Verkar onödigt att slösa enorma mängder energi på att tex. baissa SWED på runt 20-lappen för att sedan helt sonika ändra sig. Men Du gör som Du vill. Lycka till med kunskapandet.