tisdag 25 maj 2010

S&P och Eurostoxx50

S&P-terminen doppar under 1050 (just nu 1046,6), vilket tydligen ska vara ett dåligt tecken :). Eurostoxx50-terminen är på 2441 (-4,1%) efter att ha varit överallt från 2440-2470 de första 20 minuterna.

Det ser ganska blodigt ut, men jag tror fortfarande på en snar vändning uppåt. Det här känns som en bra "urblåsning". Det känns också som en signal till myndigheterna att försöka komma med något.

Frågan är bara om de kan övertyga marknaderna om sin makt ännu en gång, eller om det är så att domedagen (finanskrisen del 2, double dip) redan har börjat. Jag tror inte det (Q2, Q3-rapporter, låga räntor mm) så nu går jag faktiskt in och köper mig upp till 1/2 position (kl 8.27)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vi kanske har ett krig runt hörnet. Kommer detta spela någon betydande roll för ett ev. rally? Det känns som hela asien kommer spela en stark roll som draglok upp mot nya höjder.

Anonym sa...

Ok, bara att följa efter och köpa då....


Jobbar du med nån form av SL just nu?

Peter Eek sa...

Nya day lows just nu vid 12. Köpläge om man vågar. Jag köpte ju i morse så just nu sitter jag stilla. Jag har dock hälften kvar i köpstyrka OM det skulle komma ett riktigt nedställ till.

Krig i Korea känns inte som ett hot i min bok.

Det som är ett hot är fortfarande skuldberget (hos privatpersoner, banker och stater). För hög leverage ger problem förr eller senare. Det måste betalas tillbaka och då krävs besparingar och minskad konsumtion. NU har vi redan dessa problem, men det kan förstås bli värre.

Europa och USA har ju inte börjat skära i budgetarna på allvar ännu. Det kommer bli som att jaga sin egen svans när nedskärningar leder till minskad BNP och krav på ytterligare nedskärningar.

Ingen konkret stop loss i min bok. Snarare kommer jag köpa mer om det faller. Jag har sizat (1/2) mina positioner för att orka med att det rasar. Sen får vi se vad kunderna säger när rapporten kommer :)

Be greedy when...

Anonym sa...

Du är GRYM :-)

Riktigt intressanta moves du tar just nu; gillar!
Lev väl Ola