fredag 18 januari 2008

Svensk kultur är bättre än afrikansk

Svensk kultur är bättre än afrikansk. Trots alla fel vi har i Sverige - i form av en totalitär stat som kommenderar över 50% av BNP genom straffbeskattning av produktiva invånare - så har vi en i grunden bättre kultur än t.e.x. könsstymparafrika.

I Egypten skär man fortfarande av blygdläppar och klitoris från över 85% av alla flickor (över 90% på landsbygden). "Operationen" sker genom när flickan blommar (genomgår könsmognad) hålls den skrikande flickan fast av flera personer, benen säras och en barnmorska skär bort de yttre delarna av det kvinnliga könsorganet. Därefter gnids de öppna såren med citron och en pinne fästs mellan benen för att förhindra att rörelser stör läkningen av de osydda såren. Urinering sker åtminstone under den närmaste veckan under extrem smärta och de psykologiska ärren går sannolikt aldrig bort. Orsaken till att man gör detta sägs vara att när flickan gifter sig ska hon slippa skammen att mannen ser hennes yttre könsdelar. Istället får ha se de inre blygdläpparna torka och skrumpna och kvinnan får genomlida torra svidande samlag utan möjlighet till njutning - inte bara för att hon saknar klitoris utan öven för att slemhinnorna på de ständigt exponerade inre blygdläpparna med tiden förstörs - som en tunga skulle göra utan den skyddande munnen.

Föräldrar som vill skydda sina döttrar från denna tortyr får utstå hot och utfrysning och barnen riskerar misshandel och stympning utanför familjen. Fritänkare och antiliberaler världen över hävdar att lokala religioner och sedvänjor som de beskrivna ska stå över en västlig "subjektiv" syn på mänskliga rättigheter. Sådana åsikter hörs även i Sverige.

Med en liberal syn på den grundläggande mänskliga rättigheten till frihet från våldsinitiering skulle könsstympning eller straffbeskattning inte kunna förekomma. Hur någon intelligent och moraliskt hederlig människa kan vilja sina medmänniskor så ont att de gladeligen beskattar och torterar i "det allmännas bästa" förstår jag inte.

Inga kommentarer: