måndag 3 december 2007

Mycket att vara glad över

Det finns så mycket att vara glad över...

* Dataspelsbranschen frodas - det är bara ett exempel på hur människan tar steg efter steg bort från jakten på mat och husrum. Å andra sidan kommer vi därmed också allt längre från den naturliga dagliga kampen och lämnar istället utrymme för grubblande och existensialism med risk för ångest och apati. Vivendis köp av Activision (inkl World of Warcraft) i en affär värd 19 miljarder USD visar vilken skala branschen har nått. Det är halva Ericsson marknadsvärde.

* Den gruppvåldtagna (7 män, minst två gånger var) kvinnan i Saudiarabien fälls för otillåtet sexuellt umgänge. I enlighet med min analys av lärarinnan i Sudan (Muhammed-nallen) sätter det här fingret på den sjuka som omgärdar Islam. Det är möjligt att Koranen är "fredlig" men tolkningen av den är uppenbarligen fullständigt sjuk.

* Allt fler utbrända betyder att det snart (men inte snart nog) kan bli det nya "elallergi" som ingen tar på allvar längre. Våga kalla saker för vad det är istället för att hitta på sjukdomar. Många är trötta på sitt jobb ibland men bara några på miljonen är utbrända och därmed oförmögna att fokusera, koncentrera och fungera socialt och professionellt.

* van der Kwast lägger ner förundersökningarna mot Pihlblad (TV4) och Schenström (statssekreterare). "Hon har inte fattat några beslut eller vidtagit någon faktisk tjänsteåtgärd under restaurangbesöket", skriver åklagaren. Någon rättvisa finns det trots allt. Tänk om hon inte hade fått "komma undan" en liten vinkväll med en journalist... Såna här småsaker är inte mutor. Det är bara trevligt. Dessutom är det mest ett symptom på jantelag och snedvridande skattesystem som gör att lite vin på en företagsnota uppmärksammas.

Inga kommentarer: