måndag 17 december 2007

Mer högerkritik, Gant tackar nej, julhandeln slår rekord

Germanias Sigedal eftersöker en aktivare kritik från liberalt håll. I dagsläget har vänstern tolkningsföreträde med skattehöjningar och förbud som universallösning. Det är bra att Sigedal och Elert genom sitt Epos och bloggen Germania med humorn som vapen hjälper till att lyfta kritiken åt höger. Kanske kan de få över några tveksamma på frihetens sida och med tiden få svenskarna att tro på sig själva och frihet istället för tvång.

Gantgrundarna tackar nej till budet från Lacoste. Grundarna tror på sig själva och sin förmåga att skapa ett varumärke. Kanske kan de skapa fler nöjda Gantanvändare än Lacoste skulle gjort, kanske kan de på så sätt göra världen och sig själva "rikare". Uppköpsförsök är bra. Hederliga och framstegsinriktade Nej ännu bättre.

Årets julhandel lär slå rekord. Trots finansturbulens i resten av världen och viss smitta även bland svenska banker handlar svenskarna mer än någonsin. Varje konsumerad krona innebär att det finns utrymme för fler jobb samtidigt som konsumenterna kan njuta av det köpta. Alla vinner på ökad konsumtion... nja kanske inte miljön då, men det är en helt annan fråga. Människans och alla andra djurs närvaro ändrar miljön. Vi skulle kunna utrota oss själva och lämna planeten åt sig själv men vad vore meningen med det. Precis som alla andra livsformer strävar vi efter maximalt antal och överlevnad. Om vi ska vara riktigt smarta och långsiktiga måste vi förstås även klara miljön, men det problemet kan även hanteras med teknologi - tex biologisk design, nanoteknologi och liknande.

Inga kommentarer: