tisdag 19 februari 2013

S&P 500 på highs eller inte

SPX500 är bara 3% från all time high (ej justerat för utdelning så egentligen är index på nya highs). Är det så att vi måste igenom innan det kan börja falla? Siffermagi.


Andra nyheter:

Bensinpriset i USA är det högsta någonsin det varit i en februari. (på 3,75 är det dock en bit kvar till all time high på 4,11 [juli 2008] och 2nd all time high på 3,99 [maj 2011])

Kina har just genomfört sin första repa på 8 månader (istället för de omvända repor vi vant oss vid) för att minska likviditeten i banksystemet och därmed minska inflationstrycket.

Bilmarknaden i Europa ser så svag ut att nästan t.o.m. en björn som jag undrar om det inte måste komma en positiv print snart. jag menar, alla arbetslösa spanjorer måste ju ha något att köra på fritiden:

European car registrations had their worst January on record - an 8.7% year-over-year decline - as consumers hit by austerity are likely to continue to limit spending on big-ticket items. The Association of European Automakers notes the 918,280 new cars ('tagging' aside) is the slowest January since 1990 and makes the 16th consecutive month of year-over-year drops (zerohedge)

Inga kommentarer: