onsdag 1 februari 2012

Allt lägre volymer indikerar en trasig marknad

Från Zerohedge:
 
Presented with little comment except to say that the total lack of volume (and massive concentration of what volume there is at the close) is hardly reflective of a market that is anything other than broken and dying. Last January (2011) the average number of stocks traded on the NYSE per day was 891mm shares vs 661mm for this January (a 26% drop YoY!) and this is down an incredible 59% from January 2008.
 
 


2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för att du delar med dig av dina tankar även om det är motlut!

Jag håller med dina argument men just nu vill inte börsen vara rationell eller fattar vi inte vad som kommer runt hörnet. Frågan är om vi ska till ATHs innan det vänder?

Anonym sa...

Jag håller med, uppskattar också dina tankar och funderingar och tror att din kortposition betalar sig förr eller senare. Jag köpte i alla fler kortpositioner (samt stängde en långis) idag. Fortfarande sinuskänsla i och för sig, men det kan nog vända fort ned och även om det fortsätter upp tror jag det blir en "ihoppressad" sinuskurva (alltså en kort motorväg) och man kan ju inte alltid vänta tills det känns perfekt, då skulle det inte bli många positioner tagna.

Fast det från zerohedge skulle man kanske också kunna tolka som att det möjligtvis finnes en hel del kapital på sidolinjen...

Men man kan ju vända på det, skulle det vara rätt för en person utan positioner att gå in och köpa aktier utan hedge nu? Knappast med tanke på riskerna/oddsen menar jag. Ändå tror jag det är just det fler och fler gör nu.

En tanke om (verkstads)företagens lönsamhet. Jag tror inte marginalerna är hållbara på sikt, men om vi nu antar att världen vänder upp, och även om dom slipper så många nya konkurrenter, borde dom inte själva bli mer modiga och investera i ny kapacitet (alltså eventuellt bjuda på "intern" konkurrens). Det här är ju trots allt i många flesta fall bolag som med glädje verkade för många år sedan med betydligt lägre lönsamhet. Hur länge får dom hålla på?

Man kanske kan jämföra Vestas mot SKF. Mig veterligen pressas Vestas (och ericsson) av konkurrens från kina medan väl Skf säljer en hel del dit. Hela skillnaden i aktierkursernas utveckling kan nog inte förklaras av det, men jag tror man får ett hum om skillnaden mellan att missgynnas av stimulans eller att dra nytta av den. Det intryck jag fått är ju också att inte alla av Vestas konkurrenter verkar tjäna speciellt bra men jag får intrycket av att det inte verkar bekymra kinseserna. Hur länge kan det, som som tror kommer visa sig som stimulansvansinne en mass, pågå......