onsdag 15 september 2010

Tro inte på hajpen igen

Bank of Japan intervenerar på valutamarknaden för att försvaga yenen. Det är första gången på sex år och kommer när JPYUSD börjar hota all time high från 1995. Nikkei gick upp med över 4% när beskedet kom och stängde på +2,3% för sessionen.
 
Det här är en desperat handling som inte kommer fungera. Marknaderna rycker till, men sen lär det bli desto värre. As we speak rasar Kina - inte världens bästa lead indicator på världsmarknaderna men visar att alla inte är imponerade. (Kina faller dock på rykten om räntehöjningar trots allt - även om det bara var grisbrist som tryckt upp inflationen. Se tidigare inlägg om detta.)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur länge håller du i? Är inte risken att Q3:erna blir bra och håller upp marknaden. Rekylen kommer kanske inte förrän Q3 är klart.

Peter Eek sa...

I enlighet med något tidigare inlägg, så håller jag i så länge det behövs och jag inte förlorar så mycket att kunderna tappar förtroendet.

Du kan ha rätt om Q3:orna. Jag snarast befarar att så är fallet, men jag kan inte försvara att ligga lång när katastrofen lurar runt hörnet och massor med lampor lyser rött.

INGEN verkar tro på en krasch, snarare tvärtom eller i värsta fall lite sidledes intervallhandel. Samtidigt är valutamarknaden och bondmarknaden helt out of whack med aktier och sentimentsindikatorer av olika slag, jobb- och orderstatistik pekar på en rejäl vändning nedåt.

På kortare sikt är även AAII Bull på peaknivåer och signalerar (för den som orkar) en nära förestående rekyl