onsdag 1 september 2010

Abbey something...

Frankensteins assistent på frågan om vems hjärna han tog: "Abbey... something... Yes, Normal was it:  Abbey Normal"
 
Det är så marknaden är just nu. Alternativt så är det förstås min hjärna som ligger i Abnormal-burken. I vilket fall som helst är det en tydlig mismatch mellan mitt sätt att läsa marknaden och övriga aktörer. ADP-siffrorna var t.ex. nyss oväntat svaga och trots en redan rejäl start-of-the-month bounce rycker marknaden bara på axlarna. Det sägs att en stor amerikansk fond säljer bonds och köper aktier idag, fast jag vet inte riktigt vad jag ska gör med den infon.
 
Många är överens om att bond yields och aktiemarknad ger helt olika budskap, men vilken  marknad har rätt? Sedan stimulanseran inleddes har den omvända Fed-modellen gällt, dvs när bond yields faller så faller marknaden och vice versa. Ofta är det bond yields som leder vägen, men ibland är det aktiemarknaden. Jag tror att bond yields på 2,5% i USA och 2,2% i Tyskland indikerar en rejäl nedsida för aktier i USA och Europa inom någon/några månader, men igår och idag har jag uppenbarligen helt fel. Jag är lite förvirrad, det ska villigt erkännas. Jag är även rädd för vad myndigheter kan hitta på i det korta perspektivet och jag håller därför nere risken så mycket jag orkar, givet hur spännande det ser ut och hur övertygad jag är om den "oundvikliga" slutstationen.
 
Samtidigt började augusti exakt på samma sätt (fast med en stark månad i ryggen) och slutade sen i tårar. Jag tror att dagens uppgång bara är rester från gårdagens window dressing och kanske trots allt någon stor amerikans partiella omallokeringar från räntor till aktier. Om jag inte redan hade all position jag vill och törs ha skulle jag shorta just nu (kl 14:34, 2664 på septemberterminen, Eurostoxx50).
 
/Abbey

4 kommentarer:

Anonym sa...

Undrar vad som krävs idag för att det ska vända ner igen? ISM < 50?

Hur viktig tycker du den är?

Kan en oväntad vändning upp få dig att stänga positionen?

Peter Eek sa...

Jag stänger inte nu i alla fall (efter en ISM på 56,3). Ont gör det, men något är fishy. Sista dödsrycket?

Anonym sa...

Hur långt anser du att dödsrycket når?

Peter Eek sa...

Jag hoppas att det är över ungefär nu.

Kanske 100-dagars glidande medelvärde på S&P 500 kan sätta stopp för uppgången, dvs 1107? i såna fall är det knappt en procent kvar.