måndag 10 juni 2013

Dagens Hussman är lättläst och läsvärd om än lite tunn

Hussman förklarar ännu en gång varför han inte var lång 2009 utan missade uppgången och varför det misstaget inte borde ligga till grund för lägre förtroende för hans negativism idag.

Han påpekar också att även om han tror att börsen står 10% högre om 10 år än den gör idag så får vi se 2 omgångar med nedställ på 40-50% på vägen. Ska man få med sig de 10% på 10 år så får man inte tveka i nedställen utan helst köpa mer.

Hussmans börsutsikter baseras inte på de omedelbara ekonomiska utsikterna men han påpekar ändå att den amerikanska ekonomin ser allt sämre ut (lägre bottnar och toppar). ISM och Fed surveys har svävat strax över recessionsgränsen och bara nätt och jämnt hållit sig där tack vare återkommande QE... men med en fallande trend och allt svagare uppstudsar. Trenden är snarlik den 2004-2007 innan kollapsen 2008-2009.Avslutningsvis visar han hur Hindenburgsyndromet ser ut för tillfället. Det uppträdde runt årsskiftet till år 2000, andra halvan av 2007, årsskiftet 2011 samt nu. I vanliga fall är det kanske bara teknisk mumbojumbo, men nu när alla andra negativa faktorer* är på plats ska man kanske ge det en extra tanke innan man köper aktier.


*Overbought, Overbullish, Overvalued, Rising yields, Weakening Macro


Hindenburgomen markerade med vertikala linjer

Inga kommentarer: