onsdag 16 januari 2013

Surt omslag på The Economist

En del kan tycka att jag har en negativ grundinställning. Det gäller dock bara börsvärderingar och på relativt kort sikt. På längre sikt är jag en av de mest extrema optimister som finns. Därmed är det inte så konstigt att jag blir irriterad över framsidan på The Economist där frågan om vi någonsin kommer uppfinna något användbart igen ställs.

Jag har inte läst artikeln än, men det uppfinns fantastiska saker hela tiden. En del fastnar tillfälligt i tillståndsbyråkratin, men massor med framsteg som gäller energi, vatten, miljö, hälsa och produktionseffektivisering görs hela tiden.

Biotech- och nanotechrevolutionerna kan tyckas dröja, men i själva verket tuggar innovationerna på i accelererande takt och inom ett kvarts sekel är det sannolikt att vi kan skönja möjligheten till evigt liv och allmänt överflöd för alla. Tänk när hela mänskligheten är fri att tänka, socialisera och vara kreativ istället för att slösa bort dagarna och samtidigt skita ned miljön bara för att få mat och husrum och kanske se en film.

Inga kommentarer: