onsdag 23 januari 2013

Chicago PMI smygreviderades nyss ned med 3 enheter

Den periodiska men dåligt kommunicerade revideringen av Chicago PMI reviderades nyss för december ned från 51,6 till 48,9. Då 50 är en vattendelare för tillväxt/kontraktion är justeringen extra viktig. När den ursprungligen presenterades på 51,6 såg trenden stabilt positiv ut i några månader (presidentvalseffekten), men med den reviderade siffran ser istället hela perioden januari 2011-december 2012 stabilt negativ ut med endast kortvariga positiva blippar på vägen.

Informationen verkar inte bekomma någon; allra minst Dow Transports som nu är upp 20% sedan 16 november... TRAN verkar heller inte bry sig om kollapsen i järnvägsindex (North American Rail Road Traffic) som presenterades häromdagen.

Personligen har jag tröttnat på att vänta på att guldet ska komma ned under 1600 och har istället köpt fler XACT BEAR trots att det knappast hade varit fel att kalla mig maxkort redan innan. Who dares wins? Eller är jag bara en dum permabear?

1 kommentar:

Guldkalven sa...

Intressant blogg, gillar dina sylvassa iaktagelser. När det gäller North American Rail Road Traffic och raset som många kanske läst om på zerohedge redan visar det ett fritt fall under dec 2012. Ser vi på en längre tidsserie ex från EcoWin så ser vi att det verkar vara vanligt med en nedgång i den sista rapporteringen för året som varit. Därför kanske just denna nedgång kan ha en förklaring av säsongskaraktär. Min input.
Vänligen
Marknadstipset