fredag 6 januari 2012

Köper tillbaka lite - maxkort

Jag passar på att köpa tillbaka extraexponeringen (marstermin Eurostoxx50 ca 2290) som jag lade till (kortade) på uppstället 2-4 januari och plockar hem sisådär 75 punkter per kontrakt (drygt 3%). Ligger därmed maxkort igen, till skillnad från "lite mer än maxkort". Alla små bidrag räknas.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Litar inte på placerarnas omdöme. Känns som en ny vår, mer så än innan man föreslog folkomröstning Grekland, hade tänkt att gå "hyfsat" kort, vilket blev till "lite" kort, men är nu istället svagt optimistisk (till placerarns förmåga att blunda för problemen).

Känns som att "regn"-uppehållet har varat länge nog för hög sannolikhet för trendbrott och man behöver inte vara meterolog för att känna det även om jag inte vet varför en del oro har släppt hos placerarna, ty problemen är ju knappast över.

Är det verkligen klokt att korta här? Tänk om det på ett års sikt skulle bli lämmel-rally på 20-25%. Risk att bli "översvämmad" av lämmeltomtar, tror det är bättre att vänta 4-6% till.
Exakt hur resonerar du, räcker ju inte att ha rätt, vill dom ha upp det så följer förmodligen ekonomin efter till en början, å andra sidan har man inte mycket att sätta emot om man helt plötsligt börjar råfokusera på problemen igen, då kommer 10% lägre kännas dyrt och nuvarande nivå som en utopi ("hur kuuunde jag köpa på den nivån"). Kanske rätt att vara neutral, men känns mer rätt att vara lite lång men jag kommer troligen vara hyperkänslig för uppgång och ändra mig snabbt till negativ.
Jag vill inte gå bort mig i en eventuell uppgång, utan ha slagläge med mycket torrt kurt ifall dom skulle toka upp börsen.

Tyler sa...

Med din osäkerhet skulle jag rekommendera neutral, så kan du sälja sen oavsett om det stiger eller faller. Om det går upp så vet du att det inte är uthålligt och om det går ner så har du fått en negativ trend att handla på.

Jag håller kvar kort pga att vi 1. är på väg in i recession och 2) obalanserna gör både ekonomi och börs känsliga för negativa överraskningar

Anonym sa...

Är inte helt emot en neutral inställning, men med lite köpderivat kan man va med uppåt men lämna skeppet till en rimlig kostnad ifall det skulle sjunka. Däremot tror jag inte på att korta efter ett fall då jag tror på ett on-off scenario, så jag tror det är för sent då men får ta en titt på det ifall det skulle barka åt det hållet och jag ska nog va med uppåt lite men planerar redan nu minska, en eventuell uppgång imorgon räcker nog som förevändning för min del.

Tror också på recession i Europa, mer intressant hur det går i USA. Men frågan är om inte Europa redan är diskonterat. Ekonomin borde vara känslig, men jag är förvånad över hur stryktålig den verkar varit hittills, känns som att vi inte kan lyfta, men att vi ändå står på nåt slags golv. Är det inte klokast att vänta på eventuell uppgång innan en stor kortposition? Det skulle vara mycket jobbigt om placerarna väljer att ta upp det, väljer att tro att vi är i ett slags mellanläge och min osäkerhet består främst i att bedöma om vi är lite över, eller lite under, mellanläget.

En sak till: Finns det nån risk att placerarna börjar köra upp det i tron på inflation? Ett sådant "knock-out" scenario skulle ju kunna stjälpa allt finlir. Vad händer om man börjar betrakta aktier som guld?