torsdag 1 september 2011

CITIs index över makroöverraskningar

Det hade varit farligt att lita på detta index för tidigt, men nu ser trenden ganska stabil ut. Jag köper mer idag, men dansar nära utgången för det här är prostitution på sund analys.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kan inte låta bli att fråga om Atlas istället, alla verkar älska detta företag men jag är tungt kort. Bara ge mig en vink om att jag är galen som går emot så många analytiker så ska jag ta beslutet under omprövning.
Men vad tusan, det känns ju nästan som ett pyramidspel som aldrig spricker.
Kan det inte vara en bra kompromiss och korta ganska haussad verkstad och gå lång i lite annat?

Tyler sa...

Tyvärr så är det nog så att du först måste bestämma dig för åt vilket håll det ska gå generellt. Om marknaden ska upp (t.ex. pga: 'säljtrötthet', QE3, mindre sämre makrodata än befarat) då kommer cykliska aktier som Atlas att gå upp kraftigt.

Om du vill träffa rätt på en månads till ett kvartals sikt så tror jag att aktier som Atlas ska ägas. Den kan snabbt gå upp till gamla toppar eller högre (180?)

Om du har tålamod att invänta recessionen så tror jag att den har fallit till hälften (70 sek?) om ett år.

Tyler sa...

14:30: Nomura träffade helt rätt i sin prognos om omkring 0 nya jobb (non form payrolls) i usa i Augusti.

Marknaden faller initialt 1%. Nu får vi se om hypotesen om "allt är redan inräknat i priset" och "Fed kommer med massiva stimulanser igen" håller.

Nervös, lång.

Anonym sa...

Från http://www.guildinvestment.com/

The QE will take place soon, and the stability of banks in Germany will be the reason that the German parliament will go along with the bail out and its long-term costs to the nation.

The QE is widely anticipated by the more sophisticated global investors, but others are still skeptical. It may cause a major market rally in many countries when it does take place. We believe that the world stock market rally of the last week is a prelude to what we could see when more people began to realize that QE is coming from Europe.

Anonym sa...

Jo jag håller med om att Atlas nog lätt åka upp en del, men jag har tålamod att vänta. Men många analytiker är positiva, men tycker du att Atlas, efter en sammanvägning av olika scenarion, har ett EV som är i nivå med ränta plus riskpremie eller är bolaget klart övervärderat?

70 kr låter rimligt, men jag tror den kan gå ned ännu mer. Bolaget ser visserligen inte svindyrt ut på enkel p/e men jag anser att vinsten är något vansinnigt stretchad och tror inte den är hållbar i "genomsnittsscenariot")om man ser till riskerna i allmänhet och Kina i synnerhet, om inte annat borde konkurrensen få hål på överlönsamhet på sikt.

Tror du jag får rätt till slut om jag har tålamod eller ska jag lägga ned och satsa mer krut på bankkortisar istället?

Anonym sa...

Ska vi sitta kvar långa och vänta på QE3?

Tyler sa...

Jag är uppenbarligen personen med sämst market timing i världen det senaste halvåret så du borde göra tvärtemot mig.

Jag håller kvar en försiktig långposition och hoppas på en idiotrekyl uppåt. Darkest before dawn?

/Mentalt sönderslagen