fredag 9 november 2007

Sluta vara negativ

Jag kan inte sluta vara negativ när jag hör all skit som vräks ut i media. Jag pratar inte om schlager och rutin-pop utan om Aftonbladet och Expressen och inte minst nyheterna på kommunistteve och TV4.

Var hittar de alla människor som blir upprörda på riktigt över att politiker har anlitat barnvakter, hantverkare och annan servicepersonal och i några fall passat på att undvika skatter? Mer än hälften av alla i Sverige har betalat "svart" för barnpassning, gräsklippning och renovering i större eller mindre skala. Antagligen många fler än så men de skyldiga kommer säkert i många fall inte ens ihåg vad de gjort eller att de skulle betala arbetsgivaravgift och dra löneskatt för barnvakten som kom två gånger i veckan.

Positivt är att fler har fått jobb och högre reallöner än på mycket länge. Det här borde alla vara glada över, men istället gnäller man över att regeringen sätter dit "de som har det sämst" istället för att belöna alla sjuka, lata och svaga med allmosor som staten har exproprierat från de som bidrar med värdeadderande arbeten.

2 kommentarer:

Anders sa...

Hej,
Bra blogg med manga intressanta inlagg. Jag instammer med ganska manga av dem.

Vi bor i Malaysia som har cirka 23 miljoner invanare med ca 6 miljoner gastarbetare (framst fran Filippinerna, Indonesien och Bangladesh). De gor att man kan ha klippt och vackert overallt, bygga hus billigt. Ett riktigt win-win i mitt tycke.

Tank om vi kande ha lite fler "gastarbetare" fran Polen, Ukraina, Baltikum...Byggpriserna skulle tryckas ner till 10kSEK/m2, bonder skulle kunna anstalla en extra person, svart arbete skulle bli billigt vitt, arbete som ar for dyrt att overhuvudtaget genomforas skulle kunna genomforas. Ekonomin skulle fa en riktig vitamininjektion.

Sprezzaturian sa...

Absolut!

Tyvärr står sådana som "Sjöbo-arierna" ivägen eftersom de tror att de förlorar sina jobb eller får sina bidrag utspädda när gästarbetarna dyker upp.