måndag 26 maj 2014

Melt-up fortsätter

Börsen verkar fortsätta sin s.k. "melt up" på extremt låga volymer. Ibland misströstar jag och tänker att det här kan fortsätta i flera år till eftersom centralbankirerna liksom inte har några andra verktyg än nollräntor och penningtryckande. Ibland känner jag mig tvärtom extremt säker på att att toppen snart är nådd för man kan inte balansera på toppen av en fristående stege hur länge som helst. Problemet är att fundamenta faktiskt inte behöver spela någon roll för aktiemarknaden, eftersom den egentligen bara mäter hur mycket pengar som finns och pengar går alltid att trycka fler av. Gratis. Visst, det leder inte till bättre ekonomi, tvärtom, men aktierna kan fortsätta upp i alla fall. Kolla bara på Venezuela t.ex.

Som terapi i väntan på bättre köplägen kan man alltid läsa senaste veckobrevet från Hussman. Han säger inte att det måste komma en börskrasch. Han säger bara att när alla relevanta variabler tidigare varit som nu så har det snart följts av de största nedgångarna de senaste 100 åren.

OBS att jag har gett upp den här adressen och numera skriver alla mina inlägg om finans direkt på min vanliga privatblogg.

Inga kommentarer: