onsdag 26 oktober 2011

Vad ligger i kurserna inför mötet ikväll?

Jag fick frågan om vad som är inprisat inför ikväll. Här är Morgan Stanleys svar:
 
 

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker det ser ut som ett bra blankningsläge på börsen. Kan det verkligen gå spikrakt upp till gamla toppnivåer?

Jag tror snart att gamla negativa scenarion börjar dammas av igen. Rykten om fransk nedgradering kanske, eller oro i tyska riksdagen, detaljerna ska lösas, nån bank kanske ryker eller en arg grekisk gatudemonstrant gör en grimas. Och det här kan nog bli ganska recirkulerbara argument ganska långt ned tills det blir för nedpressat.

Även om det inte skulle vara blankningsläge tycker jag det känns vansinnigt att köpa här, hur långt upp vågar du vara lång? 5% till eller?

Vad säger du om cycle research, det verkade som dom stod på sig sist jag hörde, har dom gett upp sitt negativa scenario ännu?

Anonym sa...

Ska man minska sin långpositionering nu? Jag är orolig nu, inte minst för att det gått upp så snabbt, det brukar ju aldrig hålla om man tittat historiskt. Uppgörelsen känns väl teoretisk och skall väl implementeras praktiskt också?

DAX måste ju ha haft en av sina bästa relativa månader nånsin? Jag har liksom många andra en tendens att går ur trades för tidigt om jag ligger rätt .....

Du pratar om slutet av november, står det fortfarande, eller hur resonerar du efter detta tacksamma, men kanske något överdrivna rally?

Anonym sa...

Jag tror i alla fall att skygglapparna kommer av och att investerarna kommer att se bortom det "positiva" paketet, och snabbt kan det gå tror jag. Det finns ju hur mycket som helst dom kan sätta tänderna i. Såvida nu inte världen inklusive företagen får tron på att allt är bra och börjar investera. Knappast troligt väl?

Det här känns som ett hyfsat blankningsläge.

Anonym sa...

Fast föresten, du nämnde dax, varför inte shorta omx istället, känns mer förutsägbart. Slipper tyska högriskbankernas oförutsägbarhet både på ned och uppsidan.

Tyler sa...

Jag tror att det är köpläge, men jag vill gärna se hur det rör sig på måndag också innan jag eventuellt faktiskt ökar lite. I stort är jag nöjd med hur jag ligger, men jag tror att när privatpersoner och långfonder hakar på det här rallyt så kan det gå ganska långt och länge trots alla faror. Tio procent till är inte orimligt och sen blir man ofta förvånad över hur långt det fortsätter gå efter att det blivit orimligt...

Huvudplanen är dock som innan att ligga lång till slutet av november och successivt minska till noll för att sedan gå kort efter årsskiftet.

Anonym sa...

men om inte långfonder och privatpersoner hakar på då? jag tycker det verkar helt vansinnigt att köpa här.

Tyler sa...

Men OM de hakar på då?

Jag förstår hur du tänker och du har förstås alltid valet att stå vid sidan av tills det blir blankningsläge, men att gå kort NU är riktigt farligt.

Anonym sa...

Jo kanske farligt, men i en sammanvägning av alla scenarion (hur grumliga de än är) tycker jag nog att det svakt lutade över åt blankningssiden, sen dess är vi ned (kanske rätt bedömning eller helt enkelt bara tursamt, himla svårt att veta i denna galna värld, jag hade som bäst neutral inställning redan för 6% sen och DET var ju inte så lycket).

Min största farhåga är att aktiemarknaden kanske befinner sig i ett svingläge och att placererna kanske tom snart tycker det, i och med paketet, ser ÄNNU bättre ut än toppen detta året.

Tänk om vi bara får transportsträcka till gamla toppen!!! Men mot detta scenaro kan ju flera andra, mer sannolika ställas. Och precis som du tidigare varit inne på så brukar ju inte börsen gå non-stop från a till b utan rekyler. Du satsade väl framgångsrikt på uppsidan med bland annat detta som argument, borde vi inte vara närmare en större nedrekyl?? Eller var dagens nedgång bara brus en i uppåtgående trend???
(jag menar omx nu)

Tar man med sannolikheten för att placerarna återupptar sommarens baissespår (kanske inte jättesannolikt, men hyfsat) så känns det som man har oddsen på sin sida att gå svakt kort.

Och även om börsen skulle gå 10-15% till, är det sannolikt att det DÄREFTER i så fall skulle göra ytterligare 10% utan rekyl? Jag kan tänka mig att köpa på dessa nivåer, men vill i så fall först ha en uppgång och sen ordentlig rekyl.