onsdag 22 december 2010

Rider på uppgången, men hur länge?

Jag har inte tjänat igen allt från mina misstag från hösten, men jag fortsätter att rida uppgången. Frågan är bara hur länge det är rimligt att göra det innan jag säkrar mig mot en korrektion eller ett ras.

Jag har inget svar på det just nu. Orosmomenten och möjligheterna är ungefär desamma som tidigare, t.ex. att Kina ökar bankernas riskvikter för lån till lokala myndigheter (åtstramning), PIGSen brottas med finansieringsfrågor och marknaden undrar hur länge stimulansprogrammen ska vara kvar och om världen är deflatorisk eller inflatorisk.

Dessutom kan tilläggas att marknaden de senaste åren sällan gått särskilt länge utan en rekyl på 5-10 procent så det borde vara dags snart igen.

Å andra sidan ser vinstutvecklingen bra ut och aktievärderingarna är helt ok, inte minst relativt obligationer, kontanter, guld, råvaror... Jag tror att uppgången fortsätter åtminstone fram till de första resultatrapporterna  dimper in den 10 januari. Då får vi se om vinsterna i Q4 och utsikterna för 2011 räcker för marknaden. Min gissning är att de faktiskt gör det och att det finns mer uppsida för aktier, men kanske kan det då vara dags för en obligationsattack på Spanien och ny funding- och defaultoro i vissa länder.

Jag tror att jag kommer minska mina positioner och/eller köpa säljoptioner eller liknande om det först kommer ett litet januarirally innan rapporterna.

Still bull...

2 kommentarer:

Peter Eek sa...

Trimtabs ser tecken på stark(are) ekonomi: US income tax withholdings increased 4.8% y-o-y in the past four weeks. This growth rate exceeds the 4.1% y-o-y growth rate in the past three months

online job postings in December – largest December increase in seven years

Goldman: Valuations still suggesting large upside potential in European equities. (i) 12-month forward P/E in Europe at the very low end of its range over the past 22 years

Sten sa...

Tack för din senaste uppdatering.