torsdag 28 januari 2010

Grekland schmekland

Hur många gånger kan marknaden handla ned på ”nyheten” om Greklands obligationsemissioner? Antagligen lika många gånger som det krävs finansanalytiker att skruva i en glödlampa – typ jättemånga fast det är helt orimligt och onödigt.

Lika många gånger verkar man kunna slå på marknaden på starka rapporter, eller som just nu på marginellt sämre jobless claims. Vad är vi för vilsna myror som jobbar i den här branschen egentligen?

Mitt budskap står fast: Grekland är ingen fara, jobless claims är helt ok och lär bli bättre snart (massa andra indikatorer pekar på det) och förhoppningsvis vänder sentimentet snart till det positiva. Det BORDE det göra med tanke på alla positiva bolagsrapporter, ganska låga värderingar i kombination med centralbankernas löften om att bekämpa arbetslöshet med låga räntor under överskådlig tid (senast Fed igår)

5 kommentarer:

jv sa...

så du har börjat skriva lite igen ;)

Går det att göra något så att man får morgonbrev, eller är det bara utvalda personer som får det? Från icke svenska banker/företag.

Peter sa...

Tyvärr måste du nog ge 100 miljoner i courtage om året om du ska få tillgång till alla mäklarbrev. Alternativt känna en korrupt förvaltare som skickar vidare breven.

jv sa...

du vill inte vara lite korrupt som vidarebefodrar något enstaka av alla de du får? ;)

Anonym sa...

vidarebefordrar*

Peter Eek sa...

Det är ju just det jag gör ibland, precis lagom mycket här på bloggen, men aldrig som automail.