lördag 23 januari 2010

Dålig tajming på förra inlägget

Verkligen inte snyggt av mig att återkomma efter tre veckors tystnad och skrika "köpläge" precis innan den värsta kraschen sen 2008 eller juli 2009. Ursäkta.

Oavsett den missen, hur pinsam den än är, tror jag att resonemanget från häromdagen håller. Marknaden skriker bara ut sitt missnöje med Obamas förslag att straffa investmentbankerna (otillåtet med statsgaranterad inlåning och proptrading i samma företag) och när allt är över kommer förslaget sannolikt vattnas ur. Bland annat för att Obamaadministrationen inte vill orsaka en aktiekrasch. Alternativt inser man att IB:erna kan sälja sin bankverksamhet och behålla och utöka tradingen med stöd i försäljningssumman.

Greklandoron bekymrar mig inte en sekund. Europa kommer ställa upp. De ställde ju t.o.m. upp för Lettland som inte ens är med i euron. Totalt sett blir nog bara euron lite svagare och det gynnar exporten. Jag är bullish (lite orolig och vaksam förstås, men i grunden positiv).

Räntorna är låga, värderingarna måttliga och vinstutvecklingen god. Jag köper.

4 kommentarer:

Emilez sa...

Håller med, det finns inga direkta nyheter som kommit som bör påerka börsen särskilt negativt.

Dock var det kanske dags för en rekyl och det som hänt fick anbvändas som ursäkt lite grann.

Gillar din blogg. Vad sägs om att länka till varandra?

Anonym sa...

Viser bara at råd på spådommer om aktiemarknaden på kort sikt er värdelösa. Följar man dom så forlorar man.

Peter sa...

Jag håller med den anonyma dyslektikern i kommentarsfältet. Det vet alla som följt min blogg - att jag anser att det mesta som sägs om aktiekursers kommande utveckling är värdelöst - särskilt på kort sikt och jag försöker mig heller inte på sånt.

Däremot talar jag gärna om hur jag tänker och vad jag gör, men jag påstår inte att jag vet åt vilket håll det ska.Åtta stavfel på 19 ord är också snyggt jobbat: Viser, at, spådommer, er, Följar, dom, forlorar.

Peter sa...

Emilez: Du har en bra och ambitiös blogg. Jag däremot skriver nästan aldrig numera.

Jag har inget emot att länka eller vara länkad, men just nu verkar det poänglöst - särskilt för dig att länka till den här nästan döda bloggen.