måndag 7 december 2009

Tappat sugen för bloggen

Jag har efter två år helt tappat intresset för att uppdatera bloggen. Det är mycket möjligt att jag skriver då och då när jag har något särskilt att säga - om börsen eller annat - men som det ser ut nu blir det långt ifrån dagligen och sannolikt inte ens veckovisa uppdateringar.

Bloggen blev inte riktigt vad jag trodde att den skulle bli, men det var i alla fall kul ett tag att dela med mig av min kamp på aktiemarknaden och samtidigt inte avslöja så mycket att jag riskerade att bli identifierad av branschkolleger eller affärspressen. Just pressen skulle älskat guldgruvan Fria Nyheter om journalisterna visste att det var jag som skrev den - så som de kämpar för att dra citat ur mig annars : )

Avslutningsvis tror jag fortfarande att aktiemarknaden har (minst) ett rejält kliv uppåt kvar innan det stora raset kommer. Jag tror toppen inträffar under 2010, kanske redan i mars, men den som tror på sina egna prognoser om börsutvecklingen är dömd att förlora sina pengar...

Vad gäller DSR, Det Stora Raset, så föreställer jag mig att det blir i samma storleksordning som 2008, men kanske utvecklas mycket snabbare eftersom marknaden redan repeterat förloppet en gång. Jag är dock inte särskilt övertygad om vare sig att det måste bli ett DSR eller att det blir just så snabbt som jag nyss skrev. Det kan lika gärna bli en mer Japanliknande utveckling med många års fallande eller stillastående nivåer, interpunkterat av relativt häftiga uppställ. Det kan också bli så att DSR helt uteblir och att antingen penningstryckande eller nya innovationer skapar en ny vår för aktier, men jag sätter ingen hög sannolikhet för just det scenariot 2010-2015

Jag är emellertid mer övertygad om att det inte blir en Buy and Hold-marknad nästa decennium utan de snabbfotades och paranoidas marknad - samt de smarta analytikernas marknad och Out of the box-tänkarnas marknad (olika branscher, olika tillgångsklasser, nya innovationer... eller gamla).

Jag kommer driva fonden vidare, lägga pengar på hög åt mig och mina kunder (om jag inte kör snett förstås) och framför allt se till att optimera min livsglädje så gott mitt förstånd räcker. Bloggen var tydligen inte rätt väg att gå för att öka min lyckonivå.

P.S. Använd solkräm

P.P.S. Och läs böcker

14 kommentarer:

Anonym sa...

Snälla, överge mig inte!
När jag äntligen hittat en medie-röst som har något vettigt och balanserat att säga, så lägger du ner...
Var ska jag nu hitta en vägledning i tillvaron?
/Richard

Anonym sa...

Stort tack för allt arbete hitills!

Anonym sa...

Du förgyller absolut mediabruset för mig. Gillar dina tankegångar och hoppas...

Lev väl Ola

Anonym sa...

Kom igen. Saknar dig redan!

Peter Eek sa...

You guys.... ;)

Jag vill bara inte att det ska bli några missförstånd eller att någon ska titta in här i onödan.

Jag kommer definitivt sluta med tradinguppdateringar och min portföljsammansättning.

Jag kommer säkert skriva 'någonting' ibland, kanske t.o.m. om börsen ibland, men jag kommer inte längre göra det konsekvent eller med hänvisning till mina faktiska portföljaffärer.

Ha det bra och titta inte in här för ofta.

vtheman sa...

ohh,

hade ju bloggen, som startsida :(

Anonym sa...

Instämmer i ovanstående. Det här har varit den klart bästa finansbloggen - önskar att man kunde fortsätta vara så privilegierad med info.

Anonym sa...

Du blir helt klart saknad, och förutom tankarna om direkta börsrelaterade funderingar så gillade jag dina vidare funderingar om maximering lycka och mediabruset. Önskar dig all lycka och vem vet du kanske ökar den nör du läser alla uppskatande ord här på sidan. Jag hoppas att du efter lite julvila kanske åter ökar viljan till aktivitet. Ser fram mot dina spontana texter mellan varven. All lycka och tack för tiden du delat med dig dina stora kunskaper och erfarenhet. /Daniel

Aktieblogg sa...

Aktieblogg kommer sakna dig. Förutom Aktieblogg tycker jag liksom många andra att du har den bästa aktiebloggen.

Lycka till med livet!

Peter sa...

Tack för alla uppmuntringar

/Peter von Eek

b.hunter sa...

Trist. Gillar ditt tänk om saker och ting. Lycka till med pengasamlandet!

Anonym sa...

Din blogg och Silver Bear Cafe har varit skön läsning som gett en nyanserad bild av de hårt polariserade main-stream nyheterna... tack för det!

Fundera på möjligheten om det är HUR du skriver bloggen som kan påverka din lyckonivå; med lite lägre ambitioner kanske glädjen kommer tillbaks?!

Som du märker gör vi allt för att hålla dig kvar : )

Dade sa...

Bli kvar hos oss! Du är en av dem i toppen i bloggosfären. Du kommer lämna ett tomrum om du kastar stämplar ut.

Trader sa...

Du kan ju inte bara göra så här mot oss...;)
Hoppas du fortsätter att skriva:)