onsdag 25 april 2012

Minskar shorten ytterligare. Går till 1/3 kort

Protection mode.
 
Nu skyddar jag månadens vinster då jag befarar att den här rekylen blir mer än bara någon dag lång. Det rimligaste torde vara omkring 5% studs och då är vi ungefär halvvägs nu.
 
Jag brukar normalt inte bry mig om såna rörelser när jag har större saker i siktet. Nu vill jag ändå skydda månadens vinst och har "lärt" mig hur gärna marknaden vill tro på europapolitikernas lögner och åtgärder. Just nu är det t.ex. Hollande som verkar bråka lite mindre om fiscal compact (i praktiken är det han vill göra ännu värre än bara riva upp avtalet. Han vill införa "tillväxtåtgärder" utöver de automatiska besparingsåtgärder man nu kommit överens om. Suck. Dvs han vill att underskott ska mötas med större offentliga satsningar och ännu större underskott...).
 
Därmed har marknaden plötsligt glömt att Grekland reviderar upp sin underskottsprognos, att Hollands regering upplösts, att Europa-PMI var väldigt svag, att US huspriser fortsatte nedåt till nytt 10-årslägsta, att UK idag redovisade recessionssiffror (fallande BNP) och det här är bara info från innevarande vecka.
 
Nu kan jag i alla fall i lugn och ro försöka hitta ett läge att sälja igen på, kanske i samband med månadsskiftet. Om jag har fel och det faller direkt så är jag trots allt lite kort (1/3) och kommer ändå tjäna pengar och jag kan ju alltid sälja i fallet om jag vill.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra timat!

Uppgången har nog nått ditt mål - är det daxs att sälja nu igen?

Tyler sa...

Det ser ut som om jag borde ha gjort det. Jag hade fingret på avtryckaren igår och även idag kring högstanivåerna men gjorde aldrig slag i saken.